Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se rezultat analize vode

Istraga u tijeku: Tko je 'zazelenio' zagrebački potok Kustošak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija, vodnopravna i inspekcija zaštite okoliša istražuju tko je 'zazelenio' zagrebački potok Kustošak, što je izazvalo burnu

reakciju građana .

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Potok Kustošak u zagrebačkom naselju Kustošija više nije jarko zelene, gotovo fluoroscentne boje, što je jučer izazvalo burnu reakciju Zagrepčana, koji su uzbunili nadležne službe i medije.

Analiza uzorka vode bit će gotova u ponedjeljak

Potok je onečišćen jarko zeleno - tirkiznom bojom, koja se isparava i zaudara, a na nekoliko mjesta je zamijećeno uginuće žaba. Vodočuvar je obišao mjesto zagađenja, te je ustanovljeno da se ne vidi mjesto ulijevanja tekućine u potok, nego da je netko tekućinu izlio.

>>Brođani s maskama potpisivali peticiju za čist zrak

Kako bi se doznao uzrok onečišćenja potoka uzeti su uzorci vode na ispitivanje i čekaju se rezultati, doznaje se iz Ureda za upravljanje u hitnim situacija Zagreba. Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) je izvijestila da je Županijski centar 112 Zagreb jučer primio više dojava građana o onečišćenju potoka Kustošak, te je o tome obavijestio zagrebačku policiju, dežurnog stručnjaka Hrvatskih voda, te glavnog vodopravnog inspektora i glavnu inspektoricu zaštite okoliša.

>> Zaprešić: Toksične tvari prodrle u podzemne vode

Građani zagrebačkog naselja Kustošija morat će pričekati rezultat analize vode do ponedjeljka.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene