Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelena akcija tvrdi

Zaprešić: Toksične tvari prodrle u podzemne vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Institut Ruđer Bošković je ove godine napravio novi Izvještaj o analizama vode za piće vodocrpilišta Šibice pored Zaprešića, koji dokazuje da je došlo do prodora toksičnih tvari u podzemne vode.

Prema tom izvještaju, u podzemnim vodama na 2 bunara koja su najbliža potoku Gorjak pronađene su visoke koncentracije farmaceutskog sastojka tosemida, upozorila je Željka Leljak Gracin, voditeljica programa razvoja prava okoliša Zelene akcije.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 3 Vinkovčani na nogama Kap koja je prelila čašu: ''Ovo je lihvarsko poskupljenje vode'' Ivan Ciković Teče i teče, teče jedan slap... Kako spriječiti pucanje vodovodnih cijevi u jeku rasta cijena vode? U Zagrebu imaju inovativno rješenje

Tim se problemom u travnju pozabavilo i Provjereno. Pogledajte video prilog.

>> Nalazi vode koji se skrivaju od očiju javnosti!

Pojašnjava kako je tosemid bio pronađen u visokim koncentracijama u sedimentu Gorjaka, koji je, zaključuje Zelena Akcija, zbog 40-godišnjeg ispuštanja nepročišćenih otpadnih voda iz pogona u potpunosti onečišćen.

'Od Grada Zaprešića tražimo da objavi izvještaj, jer se radi o javnom dokumentu te je u javnom interesu da njegov sadržaj bude dostupan svima', pozvala je Leljak Gracin. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene