Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri kandidata

Ima li Plenković favorita za glavnog državnog odvjetnika? "Jedno govori javno, a iza kulisa je druga priča"

Gotove su prijave za izbor glavnog državnog odvjetnika, a već se nagađa tko je favorit HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića.

Sva četiri kandidata koji su se prijavila na javni poziv za dužnost glavnog državnog odvjetnika imaju pravodobne i potpune prijave, izvijestilo je nakon analize dokumentacije Državnoodvjetničko vijeće. Dokumentaciju koja uključuje i programe rada potom su poslali Vladi koja, nakon mišljenja saborskog Odbora za pravosuđe, kandidata predlaže Saboru,.

Podsjetimo, prijave su poslali sudac Ivan Turudić, zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, splitski državni odvjetnik Nikša Wagner te odvjetnik Mladen Dragičević.

"Ako bismo analizirali samo ono što premijer Andrej Plenković govori javno, teško bismo mogli zaključiti tko je njegov favorit. Međutim, to je ono što se pušta u javnost, a ono što se događa iza kulisa je druga priča", istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

"Nije ovo prvi put da se pojavila priča da je netko od kandidata dobio mig politika da se prijavi na natječaj i da će imati velike šanse da će dobiti posao kao priželjkivani kandidat vladajuće snage", dodala je.

Pročitajte i ovo Vojska u Ekvadoru - 2 Drama u Ekvadoru Uvedeno izvanredno stanje: Osuđeni šef zloglasnog narkokartela pobjegao iz zatvora

Naime, nagađa se da ja sudac Ivan Turudić kandidat HDZ-a za čelnika DORH-a.

"To ne želi potvrditi ni Andrej Plenković niti ijedan drugi visokopozicionirani član HDZ-a, a najviše je kritika stiglo na Turudićev račun, pa čak i Pantovčaka. Iako ga predsjednik Zoran Milanović nije direktno spomenuo, dalo se to iščitati iz njegova priopćenja", zaključila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene