Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled

Kako je Grinch kumu Bože Petrova ukrao Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklog tjedna pričalo se o namještanju posla kumu Bože Petrova, hrani sumnjivog porijekla, o tome kako je Andrej Plenković naljutio Ruse, prosvjedima, brisanju Zsolta Hernadija s tjeralice Interpola. O čemu još, pogledajte u tjednom pregledu.

Počela je blagdanska čarolija. Pred nama je vrijeme lijepih želja i darivanja. Mjesec u kojem će Hrvati, tradicionalno, najviše potrošiti Amerikanci su već nadmašili.  

Božić je ove godine umalo uranio i kumu Bože Petrova. MOST mu je namjestio posao u Hrvatskim vodama. Zbog Marija Bukmira snizili su kriterije i mijenjali statut tvrtke. Ali je javnost odigrala ulogu Grincha. Čim je afera razotkrivena, kum je odustao od ponuđene mu političke funkcije. I Mostu, koji se zaklinjao na stručnost, sačuvao drugi obraz.

O hrani sumnjivog podrijetla pričaju svi. Kako i ne bi kad inspekcije rade sve u 16. Pročešljali su desetke trgovačkih lanaca. U sve do jednom pronašli nepravilnosti, a uništene su na tone mesa.

Zasad su svi na gubitku. Masovne kontrole izazvale su kaos na tržištu. Kupci su u strahu od salmonele, prodaja mesa je pala, a javnost se s pravom pita što se radilo do sada.

Andrej Plenković naljutio je Rusiju. Ukrajincima je ponudio iskustvo mirne reintegracije na istoku te zemlje gdje se vode borbe. I Hrvatskoj priskrbio packe iz Moskve, poručili su mu neka gleda svoja posla.

Premijer kritiziran i kod kuće. U vatrenom krštenju saborska oporba suočila ga je s predizbornim obećanjima. Zamjerila ulazak Vučićeve stranke u klub europskih pučana.

Puno glasnije - šefu Vlade pod prozorima pobunili su se zaposlenici Studentskog centra koji žele zaštititi svoje plaće, osigurati božićnice, regrese, uskrsnice.

Prosvjedovali su i Brođani koji sve teže podnose smrad s bosanske strane Save. Ne pronađe li se rješenje za rafineriju koja radi punom parom ponovno će na ulicu. Spominju i blokadu granice.

Hrvatskom pravosuđu Interpol je zadao novi udarac. Odluka da s tjeralice izbrišu predsjednika MOL-ove Uprave Zsolta Hernadija, poklopila se s posjetom hrvatskog šefa diplomacije Mađarskoj. Izostane li dogovor s Hrvatskom, Mađari za Inu imaju strategiju, pa najavljuju prodaju svog udjela u Ini

Problemi i s drugim susjedima. Slovenci ne odustaju od ograde duž svoje granice.

U tjednu na izmaku iz Turske stiže ultimatum. Preplavit će Europu migrantima, zamrznu li se pregovori!

Ali nitko ne nudi odgovor gdje se krije sada već bivši turski veleposlanik u Hrvatskoj. Erdoganova vlast ga je opozvala. Novi nije imenovan.

Što je još obilježilo protekli tjedan, pogledajte u videu

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović najvažniji događaji Strah od terorističkih napada, prosvjed svinjogojaca, ostavka šefa HEP-a i Jakuševac obilježili su tjedan Pregled tjedna - Barbara Golja Bilo je svega Pregled tjedna: Najvažnije događaje donosi Barbara Golja

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene