458279
458279
458279
458279
458279

Kum Bože Petrova odustao od funkcije u Hrvatskim vodama: ''Pritisak je bio prevelik''

  • , 24.11.2016., 21:32
  • Autor:
  • komentara

Mario Bukmir priopćio je da odustaje od kandidature za zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda, nakon što su u javnosti zbog te kandidature mediji i oporbeni zastupnici prozvali Most za nepotizam jer je riječ o kumu Bože Petrova, no Bukmir je istaknuo kako odustaje jer je pritisk prevelik iako je ponosan na svoj dosadašnji rad.

 
 
 
 
Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

U priopćenju upućenom medijima u četvrtak navečer, Bukmir navod kako je sve što je u životu napravio, ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru. Navodi da su od trenutka kada je došao u Metković d.o.o unutar tri godine realizirani projekti u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna preko europskih fondova i drugih izvora, što do sada u ovako kratko vremenu nikada nije ostvareno u tome gradu.

 

"Također, pod mojim vodstvom se radi na projektu Anglomeracija Metković u vrijednosti od 275 milijuna kuna, na što sam iznimno ponosan", istiće Bukmir.

No dodaje, "nakon svih naslova i optužbi na račun MOST-a i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju". Kaže kako su njegove namjere bile čiste, ali da je ovaj pritisak za njega i njegovu obitelj prevelik, te da javni interes stavlja ispred privatnog.

"U javnom je interesu da MOST nastavi raditi na promjenama koje su nužne za dobrobit Hrvatske i njenih građana. Smatram da bi njihova podrška mojoj kandidaturi bila ogromno breme koje im nikako ne želim. Ovim putem zahvaljujem MOST-u nezavisnih lista što su prepoznali moju želju da učinim nešto za Hrvatske vode, resor koji jako dobro poznajem, te ću u znak zahvale i dalje nastaviti pridonositi borbi za javni interes. Posebno se želim zahvaliti Nikoli Grmoji koji se najsnažnije zalagao za moje imenovanje jer najbolje poznaje moj rad i uspjehe u vođenju projekata", naveo je Bukmir.

Uz informaciju da odustaje od svoje kandidature Bukmir je preostalim kandidatima koje će Most uzeti u obzir za mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda poručio da im stoji na raspolaganju u slučaju da budu trebali njegovu pomoć. (Hina)

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se