Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravomoćna presuda

Tito Gubić dobio 7 mjeseci zatvora zbog prijetnji reporterki Provjerenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mu je kazna smanjena s deset na sedam mjeseci, Tito Gubić vještačenje koje je sam zatražio mora platiti 5.474,00 kn.

Tito Gubić pravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora zato što je 28. rujna 2016. tijekom snimanja prijetio reporterki Emi Branici poručivši joj da će "završiti kao (Ivo) Pukanić". Prvostupanjska presuda, donesena u siječnju ove godine, potvrđena je iako se Gubić na nju žalio, zatraživši psihijatrijsko vještačenje i oslobađanje troškova postupka jer, kako navodi, prima socijalnu pomoć. Psihijatar je utvrdio da je bio ubrojiv, a iako mu je kazna smanjena s deset na sedam mjeseci, Gubić vještačenje koje je sam zatražio mora platiti 5.474,00 kn.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Podsjećamo, reporterka 'Provjerenog' razotkrila je Gubića da je, predstavljajući se kao žena, s psihički nestabilnim starcem potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju, a potom i o životnom partnerstvu i to svega sat vremena prije nego što je starac završio u bolnici u komi. Nedugo potom je umro, a Tito je postao vlasnikom trokatnice u zagrebačkoj Dubravi.

Ovotjedno 'Provjereno' donosi nekoliko intrigantnih tema

Provjereno je istražilo skandalozni slučaj hrvatskog ratnog invalida koji je otkrio da su njegova prava stečena na temelju potpuno krive medicinske dokumentacije i zahtjeva za koji tvrdi da je netko drugi podnio u njegovo ime.

Obitelj Pevec za ovotjedno 'Provjereno' progovara o licemjernim političarima i iživljavanju nad njima. Višnja Pevec pred kameru je stala prvi put nakon sedam godina.

Novinari 'Provjerenog' donose dosad neobjavljene snimke vatrogasaca. Ekipa emisije danima je bila na terenu s ljudima koji zbog neznanaca riskiraju vlastite živote.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene