Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izglasali novi zakon

Austrijanci Sanaderu oduzimaju odličje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gabi Schiessling, potpredsjednica skupštine austrijske pokrajine Tirol, zalaže se za oduzimanje odrena Tirolskog orla bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu.

Tirolski guverner Herwig van Staa odlikovao je 2004. godine bivšeg premijera Ivu Sanadera ordenom Tirolskog orla. Međutim, sad se potpredsjednica skupštine ove austrijske pokrajine buni protiv toga i smatra kako bi se Sanaderu orden trebao oduzeti.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader Premjestili ga Sanader više nije u Remetincu: "Ima pravo na šetnju, može izići u grad, može preko vikenda kući" Ivo Sanader "Jasna društvena osuda" Iza rešetaka je već osam godina: Visoki kazneni sud Ivi Sanaderu smanjio kaznu

'Kako bi se dugotrajno sačuvala vrijednost ovog visokog odlikovanja, zalažem se da se u Sanaderovu slučaju on oduzme', kazala je Schiessling. 'Ključno je da se sve promjene provedu u skladu sa zakonom, inače Tirol gubi svoju vjerodostojnost', jasna je Schiessling.

>> Sloković: Sanaderu zatvor onemogućava pripremanje obrane

Na njezinu je inicijativu Tirol izglasao novi zakon, pa je tako sada moguće povući već dani orden, ukoliko se pokaže da je onaj koji ga je dobio postupio nečasno te time bacio sjenu na njega. 'Mi kao socijalni demokrati želimo biti primjer borbe protiv korupcije i zalažemo se za transparentno provođenje politike', zaključila je Schiessling.

Prema pisanju ORF-a, ranije ovoga mjeseca austrijski su 'zeleni' izglasali uzimanje ordena Tirolskog orla Ivi Sanaderu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene