Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrina nezadovoljan

Ljut na predsjednicu: 'Zatražila je da napustimo sastanak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Petrina koji je na listi MOST-a izabran u Hrvatski Sabor, bio je na konzultacijama s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, te njezino ponašanje nazvao sramotnim.

Nakon što se na konzultacijama za mandatara Vlade, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović sastala i s MOST-om, njezinoj ponašanje Stipe Petrina, načelnik općine Primošten i novoizabrani saborski zastupnik nazvao je sramotnim, jer je Grabar Kitarović zatražila razgovarati s Božom Petrovom, predstavnikom MOST-a, u četiri oka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna 'Vrijeme je isteklo jučer' Pogledajte dramatičan govor Bože Petrova

Danas je svoj doživljaj o ovog sastanka objavio i na Facebooku.

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. - Stipe Petrina (MOST): Ako se MOST prikloni HDZ-u odlazim i neću biti jedini

'Sramni postupak predsjednice RH je u tome što je nakon 15-ak minuta zatražila od nas trojice da napustimo sastanak jer ona 'želi u četiri oka popričati s gospodinom Božom. Još sramotnije je što su me njeni savjetnici uvjeravali da je takvo ponašanje uobičajeno! Od predsjednice RH tražim u prvom redu da se javno očituje o čemu je u četiri oka razgovarala s Božom Petrovom o sastavu nove Vlade, a ostali dio delegacije MOST-aa to nije snio čuti! Je li predsjednica RH Boži Petrovu dala smjernice za daljnje postupanje u vezi sastavljanja nove Vlade RH! Ostaje još niz otvorenih pitanja o ovom nezabilježenom incidentu u hrvatskoj političkoj praksi, a što baca veliku sjenu na neutralnu ulogu predsjednice RH u procesu konzultacija oko sastavljanja nove Vlade RH', napisao je Petrina.

Odgovor iz Ureda predsjednice možete pročitati na ovom linku.

Most nezavisnih lista u nedjelju je nastavio sjednicu Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika stranke, na koju nisu došli Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak.

Grmoja: Most u zamolbi predsjednice Republike ne vidi nikakav pritisak

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je kako u tom potezu predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, ne vidi nikakav pritisak, dodavši da je i čelnik Mosta Božo Petrov ostao iznenađen.

'Predsjednica ga je zamolila da ostane. I on se iznenadio, ali je iz kurtoazije ostao. Ona je tom prigodom ponovila pitanje ostaje li Most pri tome da ne daju potporu u formiranju Vlade ni SDP-u ni HDZ-u, što je on i potvrdio. Rekao je da Most inzistira na reformskoj vladi', pojasnio je Grmoja.

Ističe da ne vidi kako bi predsjednica Republike na taj način vršila pritisak na Most, no dodaje kako im je puno veći pritisak sazivanje saborske sjednice za četvrtak, 3. prosinca.

Na današnjoj sjednici Mosta nema Petrine, ni dvije članice Hridi

Most nezavisnih lista danas je u Zagrebu, nakon jučerašnjeg cjelodnevnog zasjedanja, nastavio sjednicu Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika te stranke. Jučer su prije dovršetka sjednicu napustili Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, koji se ni danas nisu pojavili.

Podsjetimo, krajem tjedna počele su konzultacije za sastav Vlade, nakon održanih parlamentarnih izora 8. studenog.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene