Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prljava istina

TESTIRALI SMO: Ima li na kupaćim kostimima bakterija, gljivica i plijesni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoj odjeći teško je odoljeti pa nakon što je donesemo iz dućana, pranje prije prvog nošenja nerijetko preskočimo.

Prema istraživanju GFK to čini čak 15% Hrvata pa i onda kada je u pitanju donje rublje ili kupaći kostimi. To što na sebi još uvijek imaju etiketu, ne znači i da ih nitko prije vas nije nosio no o tome rijetko razmišljamo. Važno nam je kako stoje, koje su boje ili veličine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Jednako razmišljaju i Sandra i Mateja, ali kažu, u trgovini nove kupaće kostime isprobavaju isključivo preko svojeg donjeg rublja. To im jamči minimum higijenske zaštite, no ima i onih koji takvo što jednostavno ne prakticiraju.

>> Kako odabrati idealan kupaći kostim?! MI ZNAMO!

Ekipa Provjerenog kupila je deset novih kupaćih kostima kako bi testirali koliko su čisti i ima li na njima bakterija i gljivica te tragova urina i fekalija.

Iako mala, postoji opasnost i od spolno prenosivih bolesti, upozorava ginekologinja Lovorka Vidović Gajger: „Nespolnim putem može se prenijeti trihomonas vaginalis, to je jedan mali bičaš. Jedino on može obitavati dulje vrijeme izvan genitalnog trakta, ali potrebna je vlažna i topla sredina, dakle ručnici, intimno rublje i tako dalje.“

Dok smo čekali rezultate mikrobiloškog testiranja, kupaće kostime odnijeli smo u laboratorij kako bismo pod UV svjetlom provjerili ima li na njima bioloških tragova poput krvi, urina ili sperme. „Ovdje definitivno ima bioloških tragova. To nisu nikakvi sintetski tragovi, to je ostavila neka osoba“ rekao je DNA analitičar Petar Projić i potvrdio, kupaći kostimi iako novi i ravno iz trgovine, nisu čisti.

A koliko kupaćih kostima nije prošlo na testu i koje smo bakterije pronašli na njima, pogledajte u prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene