Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznao kaznu

Tedeschijev sin zaustavio trajekt: "Ja sam u premijerovu osiguranju"

Emil Tedeschi
Emil Tedeschi Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Prema optužnom prijedlogu, Tedeschi je obmanuo službe na trajektnom pristaništu, gdje je narušavao javni red i mir tako što se djelatnicima Jadrolinije i telefonistu na 112 lažno predstavio navodeći svoju tobožnju službenu funkciju. Sve to napravio je kako ne bi morao čekati idući trajekt.

Emil Tedeschi (29), sin poznatog istoimenog poduzetnika, krenuo je 13. svibnja 2022. oko 9 sati s Krka na Lošinj. Budući da mu se nije dalo čekati sat i pol idući polazak Jadrolinijina trajekta Valbiska - Merag, Tedeschi je odlučio prekršiti zakon, a zbog toga je trajekt kasnio 10-ak minuta, piše Jutarnji.

Prema optužnom prijedlogu, Tedeschi je obmanuo službe na trajektnom pristaništu Pinezići na otoku Krku, gdje je narušavao javni red i mir tako što se djelatnicima Jadrolinije i telefonistu na 112 lažno predstavio navodeći svoju tobožnju službenu funkciju.

Predstavio im se kao "djelatnik osiguranja predsjednika Vlade RH, gospodina Andreja Plenkovića", pritom dobro znajući da u premijerovu osiguranju ne obnaša apsolutno nikakvu službenu funkciju, ali je svejedno prethodno navedenim potezom "obavio radnju koju je ovlaštena obaviti samo službena osoba".

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu Progon ne prestaje U Moskvi uhićen još jedan odvjetnik Alekseja Navaljnog, razlog je nevjerojatan

Kad se ukrcao na trajekt, službe su ubrzo shvatile da je lagao te je o svemu obaviještena policija, a Tedeschi je prijavljen za lažno predstavljanje u pogledu službene dužnosti ili društvene funkcije.

Da je donesena presuda na krčkom sudu, a koja je u međuvremenu postala i pravomoćna, potvrdili su za Jutarnji list s crikveničkog Općinskog suda. 

"Okrivljeni je dostavio pisanu obranu sudu i u cijelosti priznao počinjenje prekršaja koje mu je stavljeno na teret te nije usmeno iznosio svoju obranu, pri čemu nije iznosio niti svoje imovinske prilike, već je obranu dostavio pisanim putem zastupan po branitelju. Citiranom presudom mu je izrečena novčana kazna od 99,54 eura uz naknadu troškova postupka u paušalnom iznosu od 13,27 eura", rekla je za Jutarnji glasnogovornica suda u Crikvenici Gordana Vulić Pavlović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene