Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez podjela

Tanković: Na popisu stanovništva izjasnite se kao Bošnjaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDA Šemso Tanković pozvao je pripadnike bošnjačke nacionalne manjine da se izjasne kao Bošnjaci kako se bošnjačko stanovništvo ne bi, kao na popisu iz 2001. godine, podijelilo u dvije grupe - na Muslimane i Bošnjake.

Tanković još nije želio potvrditi hoće li SDA, kao što je najavio, predložiti suradnju tzv. kukuriku koaliciji na sljedećim parlamentarnim izborima. 'Službena će se odluka donijeti nakon obilaska županijskih ogranaka', rekao je Tanković, dodajući da su otvoreni prema svima i da sada žele 'artikulirati stajališta članova čija će odluka biti presudna za izborno koaliranje'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporni videouradak VIDEO BiH: 'Djeca u spotu za popis stanovništva su zloupotrijebljena' Slika nije dostupna Angažirali djecu VIDEO Ovako u BiH pozivaju građane kako da se izjasne na popisu stanovništva

>> Popis stanovništa se bliži, a formulara još nema

Na novinarsko pitanje zašto izostaje suradnja s Bošnjačkom demokratskom strankom Hrvatske (BDSH) Tanković je odgovorio kako 'u svakoj stranci ima otpadnika', pa tako i u toj, te da je SDA 'jedina politička opcija koja djeluje s pozicije Bošnjaka'.(Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene