Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništen natječaj

Popis stanovništa se bliži, a formulara još nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrada formulara za nadolazeći popis stanovništva izazvala je pomutnju među institucijama.

Državna komisija za kontrolu javne nabave poništila je natječaj kojim je Državni zavod za statistiku taj posao dodijelio jednoj tiskari. Počelo je žalbom drugog ponuđača, a završilo zaključkom kako nijedna ponuda nije dovoljno dobra. Vremena do početka popisa još je malo, a još se ne zna ni tko će tiskati formulare. Ravnatelj Državnog zavoda očekuje da će 1. travnja sve biti spremno za novi popis stanovništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Privremeni rezultati Državni zavod za statistiku objavio nove podatke: U Hrvatskoj živi čak 17 tisuća ljudi manje nego prije dvije godine Ilustracija nova metoda Tradicionalni popis stanovništva odlazi u povijest: Objavljeno kako će izgledati idući

>> Za popis stanovništva 175 milijuna kuna

'Nijedna ponuda nije bila prihvatljiva. Mi smo poništili i odluku o odabiru i otvoreni postupak javne nabave u cijelosti', kaže Vlasta Pavličević, predsjednica državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Ivan Kovač, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku objašnjava daljnju proceduru. 'U ovom trenutku analiziramo sve mogućnosti s obzirom na kratkoću vremena, i s obzirom na zakon o javnoj nabavi. Držim da i početak popisa i sam postupak popisa će teći onako kako smo ga planirali u potpunosti', kaže Kovač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene