Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana dodjela

ČESTITAMO I SAMO TAKO NASTAVITE! Oskar znanja za 209 marljivih učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanje je najveća snaga.

Svečana dodjela Oskara znanja za učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, održana je danas u Zagrebu u nazočnosti predstavnika državnih vlasti i vodećih kulturnih i obrazovnih tijela i ustanova u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilija Srpak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nagrada za iskrenost Mladi genijalac koji ima više medalja od Janice Kostelić: ''Došao sam do komisije, rekao da su mi dali previše bodova i da mi to skinu jer nije pravedno'' Dodijeljeni Oskari znanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dodijeljeni Oskari znanja Mladi genijalac Ilija Srpak ima 17 Oskara znanja i poručuje: "Hrvatsko školstvo forsira prosječnost i gasi izvrsnost"

Pored 209 slavljenika, 203 učenice i učenika, te šest zborova, svečanosti su nazočili nastavnici i mentori te veliki broj roditelja, pa je predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice bilo posve ispunjeno. Uzvanici su istaknuli da je znanje najveća snaga, da su to znanje učenici usvojili zahvaljujući svojim zalaganjem, uz pomoć njihovih nastavnika i roditelja.

Svečana dodjela 'Oskara znanja' održat će se u dvorani HAZU-a

Održani Oskar znanja je dokaz da se njihovo znanje ipak cijeni da su ovi učenici budućnost Hrvatske i da se na njima ne smije štedjeti, kazao je predsjednik Nacionalnoga vijeća učenika Republike Hrvatske Karlo Horvat.

Ono što imamo dobro moramo jače promovirati, a to je vaše znanje, kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar. Ono je dokaz da Hrvatska ima budućnost u koju uopće ne sumnjam, dodao je ministar Mornar.

Ovo je nagrada ne samo učenicima nego i roditeljima i nastavnicima, ali dok se ne vrati dostojanstvo nastavnicima, nećemo imati dobro obrazovanje, kazao je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić.

On je istaknuo pozitivnu ulogu medija u očuvanja Oskara znanja, iako, po njemu, mediji znaju često isticati negativne društvene pojave. Ni drugi govornici nisu mimoišli aferu s početka lipnja, kad je javljeno da je Agencija za odgoj i obrazovanje zbog nedostatka novaca ukinula manifestaciju Oskar znanja.

Pogledajte kako će izgledati zagrebački studentski domovi nakon uređenja

Skupina učenika pokrenula je peticiju u kojoj se kaže kako Agencija nema "samo 170.000 kn za najbolje učenike, dok su se milijuni kuna trošili za razne nepotrebne stavke!"

Mediji su popratili peticiju tekstovima u kojima su oštro napali Agenciju, koja je promijenila odluku o neodržavanju Oskara znanja. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković kazala je da je iznimnim naporima ljudi u Agenciji ipak sve pozitivno riješeno.

Dodjela Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, održat će se sutra u atriju Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene