Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Nove TV

'Pogubni' mjesec: Milanović popularniji od Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svibanj je u političkom smislu bio poguban za Vladu i premijerkinu popularnost.

Redovito istraživanje Nove TV pokazuje da više od 70 posto građana misli kako zemlja ide u pogrešnom smjeru, a 17 posto misli suprotno. Ne zna odgovor na to pitanje - 10 posto građana.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Takav trend posljednji put je zabilježen prošle jeseni, a i većina birača vladajuće stranke je pesimistična.

Popularnost premijerke bilježi pad, dok je u siječnju imala 71 posto podrške, sad je ima 45 posto. U zadnjih mjesec dana pala je 10 posto. S druge strane, Zoran Milanović ima podršku od 49 posto. Predsjedniku Ivi Josipoviću popularnost je malo pala, no ipak prednjači s podrškom od 77 posto građana.

Već četvrti mjesec raste i nezadovoljstvo vladinim potezima. 57 posto građana ne odobrava poteze Jadranke Kosor, a njih tek 27 posto je uz Vladu. Ne zna 16 posto građana.

Dvije stranke su ukopane mjesecima, SDP ima podršku 30 posto građana, a HDZ 28 posto. Na trećem mjestu je HNS sa 8.4 posto. Iza njega su Hss sa 6.1 posto, HSP sa 4.1 posto i HSU sa 3.9 posto. Upitani kome bi dali svoj glas na izborima, 42 posto građana odlučilo bi se za lijevi blok, a 33 posto građana za desni blok.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene