Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve kasni

Kad budućnost zapne na - vodomjeru: "Suludo je da zbog toga imate problem"

Aktualno Galerija Problemi s APN-om, ilustracija - 4 Problemi s APN-om, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s APN-om, ilustracija - 2 Problemi s APN-om, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s APN-om, ilustracija - 3 Problemi s APN-om, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s APN-om, ilustracija - 1 Problemi s APN-om, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Problemi s APN-om, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Zašto se na novim zgradama u Zagrebu mjesecima čekaju vodomjeri? S tim problemom ekipi Dnevnika Nove TV obratili su se građani koji bez tog uređaja ne mogu dobiti uporabnu dozvolu. To je mnogima zakompliciralo rješavanje životnog pitanja. Od otkazivanja podstanarskih stanova do APN-ovih subvencija.

U 20 godina, koliko se bavi građevinom, Dragan je izgradio više od 500 stanova, ali nikad, kaže, nije bilo ovako. Naime, vodomjera nema i neće ih biti, kaže, sve dok zgrada, potpuno završena, ne bude čekala kupce. Tako je zadnje dvije godine.

"To je suludo da zbog vodomjera vi imate problem, mi imamo tu tisuće stavki", kaže vlasnik građevinske tvrtke Dragan Martinović i dodaje: "Mi bi od svega mogli napravit kao tešku filozofiju".

Bez vodomjera nema uporabne dozvole, a bez uporabne se dozvole probijaju rokovi. U problemu su i investitori i kupci i banke, a najviše korisnici APN-ovih kredita.

"Prošle godine smo imali puno problema s time, čekalo se do kraja jedanaestog mjeseca, nadam se da će APN i ove godine imat razumijevanja i pričekati ljude dok ne bude gotovo, ako ne bude gotovo, nažalost znači gubitak subvencije", kaže kreditni posrednik Vjeko Peretić.

Pročitajte i ovo Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Nikad dosta opreza FOTO Nove nesreće na Jadranu: Potonula jahta na vezu kod Trogira, zamalo i jedrilica u kornatskom arhipelagu

Zapelo je u Vodoopskrbi i odvodnji, gradskoj tvrtki koja vodomjere sporo nabavlja.

"Žalba je bila na državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, u tijeku je javna nabava i pošto nije uvažena žalba na prvom stupnju, očekujem da se što prije okonča ta javna nabava", kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reproduktivno zdravlje SDP predlaže novi zakon o MPO-u: Velika šansa i za sve žene bez obzira na partnera i seksualnu orijentaciju

Sličan odgovor ekipa Dnevnika Nove TV dobila je i prije mjesec dana, kada je ukazala na problem. No vrijeme ide, a petstotinjak kupaca koji računaju na APN-ov kredit ne mogu vjerovati da im budućnost u njihovoj nekretnini ovisi o jednom vodomjeru, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene