Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad dosta opreza

FOTO Nove nesreće na Jadranu: Potonula jahta na vezu kod Trogira, zamalo i jedrilica u kornatskom arhipelagu

Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1
Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Aktualno Galerija Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 2 Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 2 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Jedrilica spašena od potonuća u kornatskom arhipelagu - 1 Jedrilica spašena od potonuća u kornatskom arhipelagu - 1 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Jedrilica spašena od potonuća u kornatskom arhipelagu - 2 Jedrilica spašena od potonuća u kornatskom arhipelagu - 2 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture +5 Jedrilica spašena od potonuća u kornatskom arhipelagu - 3 Galerija 1/10 >>
Kao da nema dana da nema vijesti o nekoj nesreći na Jadranu u posljednje vrijeme.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) koordinirala je akciju traganja i spašavanja prema posadi havarirane jedrilice u kornatskom arhipelagu u nedjelju.

Nekoliko sati kasnije kod Trogira je potonula motorna jahta na vezu u mjesnoj marini, bez stradalih i onečišćenja mora.

A samo dan ranije, u subotu, zamalo je potonula u skradinskoj marini brodica s četiri osobe dok je u Rabu buknuo požar na jahti blizu benzinske pumpe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakav promašaj Krenuli su na odmor u Hrvatsku iz Austrije, ali u jednom su trenutku shvatili da voze u krivom smjeru: Trebalo im je samo 500 kilometara da uoče pogrešku

Kod Trogira u marini potonula jahta Britanca

Službenici Lučke ispostave Trogir provode očevid o uzrocima potonuća motorne jahte ''MY PACHA'' duljine 10,45 metara, britanske zastave, u vlasništvu državljanina Ujedinjenog Kraljevstva, koja se dogodila u ranim jutarnjim satima 9. srpnja, tijekom boravka na vezu u mjesnoj marini, na području općine Marina.

Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 2 (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

Dojava o pomorskoj nesreći zaprimljena je od građana posredstvom Operativnog komunikacijskoj centra OKC Policijske postaje Trogir, u nedjelju u 16:40, o čemu je LI Trogir odmah izvijestila Središnjicu u Rijeci te nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te je započet očevid.

Trenutno nisu poznati razlozi potonuća brodice, a na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, dok je rukovodstvo mjesne marine upozoreno na obvezu pravovremenog informiranja nadležne trogirske Ispostave o svim izvanrednim događajima posada i plovila na vezu, odnosno, u pomorskom prometu unutar perimetra marine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Zbog HEP-a i VSOA-e Jandroković odbio oporbu, sad se okreću predsjedniku: ''Neka Milanović sazove izvanrednu sjednicu Sabora''

Posada oštećene jedrilice spašena u kornatskom arhipelagu

MRCC Rijeka zaprimila je poziv pogibelji (MAY-DAY) posade jedrilice jučer, 9. srpnja u 13.00 sati, a koji su dojavili o prodoru mora u potpalublje.

Iz MRCC-a Rijeka je odmah po dojavi pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja prema posadi jedrilice, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Šibenik, čiji službenici su traženu jedrilicu pronašli u 15.00 sati sa sjeveroistočne strane otočića Gustac, u kornatskom otočju.

Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Jedrilica spašena od potonuća u kornatskom arhipelagu - 8 (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

Preliminarnim pregledom službenici LK Šibenik ustanovili su oštećenje trupa jedrilice ispod razine mora. S obzirom na to da je primanje mora u potpalublje bilo ograničeno, službenici šibenske Kapetanije uzeli su jedrilicu s posadom u tegalj spasilačkim brodom "Šibenik" te ih prevezli do sigurnog veza u mjesnoj marini na otoku Piškera, kamo su pristali u 15:30 i tada je akcija uspješno okončana.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavljen je tijekom ponedjeljka, u nadležnosti Lučke kapetanije Šibenik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene