Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stan i Jadranka Cigelj

Sve afere mandatarke za sastavljanje Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pratila ga je u stopu, vjerno mu služila i svaki put uredno klimala glavom. Jadranka Kosor obilazila je sve što je trebalo, a odani šef nije ju mogao izbjeći niti u jednoj kadrovskoj križaljci. Imala je megaministarstvo, istovremeno postala i potpredsjednica Vlade. Iako se popela u neslućene visine, afere ju nisu zaobišle.

Jedna od poznatijih afera je ona s Jadrankom Cigelj. Nakon što se u javnosti pojavila afera s prisluškivanjem, po kratkom postupku smijenila je predstojnicu Vladinog ureda za udruge zbog sigurnosnih provjera pripadnika nevladine scene. U višemjesečnom prepucavanju, Cigeljica je uvjeravala da je sve radila po naredbama i uputama šefice. Cigelj je na kraju isključena iz stranke, a Kosor je tužbu izbjegla zahvaljujući imunitetu.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Nastavak afere HEP VIDEO Grmoja: "Plenković je pod potpunom kontrolom Pavla Vujnovca" Josipa Čulina na sudu - 1 brojne afere Josipa Rimac stiže na sud: Nakon nedavnog razvoda promijenila i prezime

>> Jadranka Kosor dobila mandat za sastavljanje Vlade!

Kadrovskim problemima tu nije bio kraj. Dvoje bliskih suradnika Jadranke Kosor bilo je osumnjičeno za financijske malverzacije, a jedna je bila pod istragom zbog zlouporabe položaja. Savjetnik Darko Beštek podnio je ostavku nakon što je otkriveno da je primio 100 tisuća kuna. Zbog očito prevelikog udarca, Kosor se tada skrivala od kamera, a objašnjenja je davala njena PR služba. Aferama unatoč, Kosor je munjevito napredovala. Iz stana od tridesetak kvadrata preselili su je u tri puta veći i izbacili jednu srpsku obitelj. Planuo je tu SDSS-ov Milorad Pupovac i zaprijetio raskidom suradnje, no brzo se predomislio. Nakon sedam dana Kosor je objasnila razloge prelaska u veći stan. 'Jedna je od tih što je moja mama koja je bila prognanica došla živjeti k meni i živi do današnjeg dana', rekla je Kosor.

>> 'Uvijek su se dečki kidali oko nje'

Unatoč kritikama i žustrim zahtjevima za otkrivanje lažnjaka, Jadranka Kosor žustro je do samog kraja branila registar branitelja. Rat pravih i lažnih ne bi doveo do političkog samoubojstva, uvjeravala je. I nije popuštala. Nakon najvećeg ujedno i prvog poraza na predsjedničkim izborima, gubitka Pantovčaka, brzo se oporavila. Trenutno je došla i ta situacija. Odani šef iz pete brzine naglo je prebacio u rikverc i otišao. Pred Jadrankom Kosor sada je novi izazov. Mjenjač je u njenim rukama.

>> 'Predana cilju i beskompromisna u onome što radi'

Što mislite o aferama veznim uz Jadranku Kosor?

  • Zbog njih nije zaslužila mandat za sastavljanje Vlade
  • Tipično za svakog političara, što ih ima više, brže se penje na političkoj ljestvici
  • Nije me briga

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene