Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od novinarke do premijerke

'Predana cilju i beskompromisna u onome što radi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiva biografija mandatarke za vladu nakon Sanadera. Od novinarke do političarke, tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati njezin put.

Radio emisija o izbjeglicama i stradalnicima Domovinskog rata Jadranki Kosor devedesetih je godina približila svijet politike. 'U to vrijeme sam bio potpredsjednik Vlade i u to vrijeme sam po toj funkciji često gostovao u njenim emisijama, kao i svi drugi vodeći članovi glavnog ureda za prognanike i izbjeglice', rekao je Mate Granić. Od početnih razgovora s političarima Kosor ubrzo postaje jedna od njih. Uslijedio je uzlet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Centar problema? Otkriveno najbitnije pitanje za pronalazak nestalog Splićanina, oglasio se otac: ''Identificirani su posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini'' Slika nije dostupna čudne okolnosti Matejevi prijatelji: "Uvjereni smo da mu je netko nešto stavio u piće. Nema drugog obrazloženja"

Od 1995. do 2000. postaje zastupnica i potpredsjednica Sabora. 'To je vrijeme kada je predsjednik Tuđman želio više žena u HDZ-u i više žena u politici i on osobno je o tome odlučio', kaže Granić. Upravo ta žena u Hrvatskoj će povijesti vjerojatno ostati zapisana kao prva dama koja je zasjela u premijersku fotelju. Zagrebačka poduzetnica Ana Lisak ne čudi se tome. Jadranku Kosor poznaje 18 godina. 'Ja sam tada bila u Bedemu ljubavi, radila sam sa stradalnicima Domovinskog rata. I tada nas je briga i skrb za stradalnike Domovinskog rata na svojevrstan način zbližila', rekla je Lisak.

>> Jadranka Kosor dobila mandat za sastavljanje Vlade!

Prošle su zajednička ljetovanja, dolaze iz istog mjesta pa zna, kaže poduzetnica, da je Kosor spremna za čvrste odluke kakve Hrvatskoj trebaju. 'Izuzetno predana cilju, energična, beskompromisna u onome što radi. Ima uvijek viziju svega toga što hoće i suradnici s kojima radi, vjerujte mi da puno puta padaju, a ona je još uvijek na nogama', rekla je Lisak. Da doista padaju ili bježe svjedoči i odlazak samog Sanadera. A vrijeme koje dolazi, kažu najteže za Hrvatsku, pokazat će i koliko doista Kosor može podnijeti.

Do kada će izdržati Kosoričina Vlada?

  • Jedan dan
  • Jedan tjedan
  • Jedan mjesec
  • Jednu godinu
  • Do kraja mandata

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene