Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jadrankina mladost

'Uvijek su se dečki kidali oko Jadranke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S Jadrankom Kosor ponose se njezini sugrađani iz djetinjstva koje je provela u Lipiku. Ondje je živjela s bakom do odlaska na studij u Zagreb. Nadaju se i da će i oni imati koristi što nova predsjednica Vlade dolazi iz njihovog grada. Prijatelji iz djetinjstva za kameru Nove TV prisjetili su se mladosti provedene s Jadrankom Kosor.

Odlazak u lipički park na izvor tople vode za Ivančicu i njezinu prijateljicu iz mladosti Jadranku Kosor bio je uobičajeni ritual. Jadranka je kaže bila puna energije, voljela je pisati, glumiti, bila je odlična učenica, ali znala je i uživati. 'Ovdje bi se navečer sreli pričali, slušali Kiću Slabinca i njegovu 'Plavušu' do besvijesti. Bilo je dečkiju koji su znali svirati malo na gitari, uvijek su se dečki kidali oko nje', rekla je Ivančica Šarac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor u Pakracu 'Svatko tko zaposli jednu osobu zaslužuje duboki naklon Vlade' Slika nije dostupna Biciklijada branitelja od Pakraca do Lipika

Ivančica se sjeća Jadrankine upornosti, ali i modne osviještenosti. Današnji šeširi u mladosti ipak nisu dolazili u obzir. 'Ne, u to vrijeme je bio valjda građanski pristup, nitko nije nosio šešire, pa nismo ni mi. Ali je ona uvijek voljela marame, rukavice i te detalje, uvijek se voljela lijepo oblačiti', rekla je Šarac. Mladenački modni stil dobro je prolazio i kod suprotnog spola. Izabrana je i za prvu pratilju na izboru ljepote u Lipiku. 'Posebno lijepo stvorenje. Duga crna kosa. Visoka, zgodna, san svakog muškarca', rekao je Marino Zanetti, Jadrankin školski kolega. Kuća u središtu Lipika gdje je Kosor odrastala s bakom u ratu je potpuno uništena. Buduća premijerka njezinu je obnovu navodno sama usporavala da bi spriječila politička podbadanja.

>> Jadranka Kosor dobila mandat za sastavljanje Vlade!

'Ona dođe kad je god nekakva obljetnica domovinskog rata. Kad su Svi Sveti ima običaj doći baki na grob', rekao je Zanetti. Kosor je u Pakracu pohađala gimnaziju koja je danas samo podsjetnik na ratna razaranja. Uz doprinos u obnovi novu premijerku u rodnome kraju vide i kao turističku atrakciju. Prijatelji iz djetinjstva nadaju se da će i na poziciji prve hrvatske premijerke imati snage osloboditi talent koji je iskazivala u mladosti.

Što mislite o aferama veznim uz Jadranku Kosor?

  • Zbog njih nije zaslužila mandat za sastavljanje Vlade
  • Tipično za svakog političara, što ih ima više, brže se penje na političkoj ljestvici
  • Nije me briga

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene