Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH službeno zatražio

Sutra se odlučuje o skidanju Rončevićevog imuniteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) sastat će se u srijedu i odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva (DORH) da se HDZ-ovu zastupniku Berislavu Rončeviću ukine zastupnički imunitet, potvrdio je potpredsjednik MIP-a Arsen Bauk.

DORH je službeno zatražio skidanje imuniteta kako bi se mogao provesti kazneni postupak protiv Rončevića, kojega se tereti da je kao ministar obrane 2004. za vojsku kupio kamione nepovoljnijeg ponuđača i tako oštetio državni proračun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužnica pripremljena USKOK traži skidanje imuniteta Rončeviću Slika nije dostupna MIP: Rončeviću ostaje imunitet VIDEO: USKOK otvorio istragu protiv Rončevića

Odluči li povjerenstvo Rončeviću skinuti imunitet, ta će odluka biti dovoljna za pokretanje kaznenog postupka, a o njoj bi na prvoj sljedećoj sjednici raspravljao i glasovao saborski plenum.

MIP u pravilu zastupničke imunitete ukida na zahtjev po službenoj dužnosti, odnosno kada to od njega zatraže DORH ili sudovi, dok zahtjeve privatnih tužitelja odbacuje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene