Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iZAZVALA BIJES

NEVJEROJATNO PITANJE Sutkinja žrtvi silovanja: 'Jeste li pokušali skupiti noge?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sudu u Španjolskoj sutkinja koja je sudila u slučaju silovanja upitala je žrtvu je li pokušala skupiti noge prilikom napada. Ovim je pitanjem izazvala bijes među narodom te je pokrenuta peticija za oduzimanje sudačke dozvole.

Feministička skupina Cara Campoamor Association, koja se bavi pružanjem podrške žrtvama zločina, uglavnom ženama, pokrenula je peticiju protiv sutkinje Maria del Carmen Molina Mansilla zbog njezinih neumjesnih komentara i pitanja koja vrijeđaju žrtve i njihova prava.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Troje optuženih Podignuta optužnica protiv sutkinje Šupe zbog mita: USKOK donio detalje podlog plana, u igri je bila i nekretnina Sudski čekić PRIVELA IH POLICIJA Jedan bi Plenkovića dočekao jajima, drugi ga je nazvao pavijanom: Što će biti dalje, odlučit će zadarska sutkinja

Naime, prošlog je mjeseca mlada žena, u četvrtom mjesecu trudnoće, došla u lokalnu policijsku postaju prijaviti slučaj silovanja te tvrdila da ju je muškarac kojeg je došla prijaviti 'nekoliko puta zlostavljao seksualno ali i psihički'.

Prije nekoliko je dana slučaj došao na sud, žrtva silovanja od suda zatražila zabranu pristupa osumnjičenika, a na saslušaju joj je sutkinja Mansilla postavila pitanje 'jeste li skupili noge i ostale ženske organe?' te nakon toga izazvala mnoštvo reakcija.

Predstavnici Cara Campoamor Association tvrde kako je tim pitanjem sutkinja iznijela predrasude te sumnju u istinitost tvrdnji žrtve u slučaju. Pozvali su institucije da istraže slučaj.

'Javno je iskazala nepovjerenje u istinitost tvrdnje žrtve te žrtvi postavljala pitanja bez da joj je dozvolila da odgovori, postavlja je ofenzivna pitanja', tvrdi članica udruge Blance Estrella Ruiz.

Dodaje kako ovo nije prvi ovakav slučaj uočen od strane prijavljene sutkinje, prenosi News.com.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene