Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo jedna županija izuzeta

Sustav doveden u pitanje: U Slavoniji više umirovljenika nego zaposlenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na razini države broj osiguranika je još uvijek veći od korisnika mirovinskog osiguranja, međutim četiri od pet slavonskih županija situacija je drugačija.

Na razini države broj osiguranika je još uvijek veći od korisnika mirovinskog osiguranja. Tijesnu prednost imaju zaposleni - 1:1,15. Međutim, u Slavoniji i Baranji sustav je doveden u pitanje. U čak četiri od pet slavonskih županija prema podacima HZMO-a u prvom tromjesječju 2014. godine bilo je za oko 7000 više umirovljenika nego zaposlenih.

Evo koliko je umrlih u Hrvatskoj 'primalo' mirovine!

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Isplata kasni Gdje je zapelo? Velik broj korisnika nije dobio dječji doplatak Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

To znači da da u toj regiji na jednog korisnika mirovine dolati 0,96 radnika što znači da jedan zaposleni ne može 'zaraditi' mirovinu za jednog njezinog primatelja, piše Glas Slavonije.

Glasnogovornik HZMO-a Filip Dujmović rekao je da će se brojka u korist broja osiguranika mijenjati sezonskim zapošljavanjem, ali utjeha je mala jer će se nakon tog razdoblja vratiti negativno kretanje.

U cijeloj regiji samo Osječko-baranjska županija ima više zaposlenih nego umirovljenika, ali i u njoj je odnos manji od državnog prosjeka i iznosi 1:1,06.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene