Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti ekološkak atastrofa

Sukob taština i politički obračuni guraju Varaždin pod hrpe smeća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždin nema rješenje, nitko od susjednih gradova i županija ne želi ustupiti svoje odlagalište, a građani zabrinuto čekaju ishod. Sukob taština i politički obračuni doveli su Grad u opasnost da mu se ulice zatrpaju hrpama smeća.

Varaždin s razlogom svrstavaju među najuređenije gradove u Hrvatskoj. No divlje odlagalište u Brezju na ulazu u Grad opasno prijeti tom statusu. Svakodnevno se na privremeni deponij dovoze tone smeća iz grada i okolice. Dio građana je ljut situacijom, a ostali vjeruju da će se do petka ipak naći neko rješenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješenje se ne nazire I dalje smrdi: U Varaždinu još nije riješen problem smeća Slika nije dostupna Žao mu zbog ostavke Čehok Varaždincima: Žao mi je što sam vas izručio nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti

>> Inspekcija zatvorila komunalnu tvrtku: Varaždinu prijeti zatrpavanje smećem!

Varaždinsko brdo otpada raste već sedam godina. Naraslo je do 100 tisuća tona. Nesnosan smrad širi se uokolo, otrovne vode cure iz otpada i odlaze u zemlju. Smeće se pakira poput kakve dragocjenosti i spušta na ilegalno odlagalište. Nekoliko stotina metara dalje moderna tvornica koja je s bivšim gradonačelnikom sklopila Ugovor o zbrinjavanju otpada.

'Postoji važeći Ugovor koji je sklopljen da se to ruglo na ulazu u grad riješi da se hitno sanira. Postoji najmodernija tvornica u Europi koja to može riješiti za godinu i pol i evo stvar stoji.Bez potrebe se otpad i dalje baca na zemlju i zagađuje tlo', kaže vlasnik tvornice Davor Patafta.

Upravo je Ugovor između tvornice i bivšeg gradonačelnika Čehoka predmet istrage Uskoka jer postoji sumnja na nezakonito pogodovanje u poslovanju. Sadašnja HNS-ova vlast smatra da je cijena nerealna i previsoka. 'Ja se nadam da ćemo uspjeti naći rješenje, ali ono što mogu sasvim sigurno garantirati je da Varaždinci neće biti zatrpani smećem', kaže gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

Patafta sve demantira i tvrdi da je cijena prihvatljiva i zauvijek rješava problem odlaganja otpada u Varaždinu. Čeka se subota. Ili nova lokacija ili će smeće zatrpati gradske ulice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene