Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žao mu zbog ostavke

Čehok Varaždincima: Žao mi je što sam vas izručio nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je na konferenciji za novinare u Varaždinu izjavio da mu je žao što je prije otprilike godinu podnio ostavku na funkciju gradonačelnika.

Čehok je podnio ostavku nakon što je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u malverzacijama kojima je gradski proračun oštećen za višemilijunske iznose.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

>> USKOK-u nije sporna optužnica protiv Čehoka

'Podnio sam ostavku prije godinu dana zbog svojih najbližih, zbog svoje djece, i sad mi je žao. Ja se iskreno ispričavam svim građanima Varaždina što sam to učinio, jer sam ih podnošenjem ostavke izručio na milost i nemilost jednoj nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti, koja će nažalost, Varaždin dovesti do ruba propasti, u gospodarskom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom smislu', istaknuo je Čehok.

Dodao je da smatra da je trebao imati više hrabrosti i snage te izdržati pritisak, jer bi se u tom slučaju projekti koje su započeti kada je on bio gradonačelnik - uspjeli provesti do kraja, a ovako će, kaže, propasti.

Rekao je da aktualna gradska vlast 'laže, obmanjuje i koristi nepotpune podatke i dezinformacije kako bi prikrila svoju nesposobnost te da je situacija s otpadom sramota za Varaždin. Smatra da je gradonačelnik Goran Habuš nekoliko puta prekršio svoje ovlasti, zlorabio položaj, prevario gradske vijećnike i obmanuo ih da donesu odluke koje su nezakonite, a što će na kraju građane Varaždina koštati vjerojatno trostruko više nego je prvotno trebalo.

Habuš, Čačić i ekipa su 'zbog svojih osobnih obračuna s Davorom Pataftom, doveli grad Varaždin u jednu bezizglednu pravnu poziciju', ustvrdio je Čehok.

Na upit može li se njegov današnji istup smatrati njegovim povratkom na političku scenu, Čehok je istaknuo da mu nije svejedno što će se s gradom i građanima događati.

'Nemam u ovom trenutku nikakvih političkih ambicija, ali ako se stvari budu dalje ovako razvijale, mislim da se moram osobno angažirati', rekao je Čehok. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene