Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porezne pošalice

Šuker Plenkoviću: Jesi čuo da povećavaju PDV na kilažu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plan Milanovićeve Vlade detaljno je proučila i najveća oporbena stranka. I sastavila cijeli niz kritika.

Bivši ministar financija Ivan Šuker našalio se sa svojim kolegom Andrejom Plenkovićem, upitavši ga: Jesi čuo da povećavaju PDV na kilažu?' Stranački kolega Ante Kulušić kazao je Plenkoviću na to: 'Šuker će ti dat dvjesto dvadeset posto!'

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS" Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"

Šalili su se HDZ-ovci na račun proračuna. A slučaj Ferdelji nazvali pravim primjerom štednje. Radio je nekoliko dana, dobio otkaz, a plaća ide šest mjeseci. Trebao je biti novi vjetar, kaže Kosor, a završio je sa crvenim kartonom.

>> Linić EKSKLUZIVNO: 'Cijene neće rasti jer su velike olakšice za gospodarstvo'

'Ono što je govorio kao kritiku našoj Vladi, izgovorio je i sada u drugoj poziciji i dobio je 'sorry', rekla je Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a. A pitaju se HDZ-ovci hoće li Vlada reći sorry i djelatnicima državne uprave.

'S obzirom da je najavljeno da će smanjiti masu sredstava za plaće dvije milijarde, to možete napraviti samo na dva načina. Jedan je da otpustite ljude, a drugi je da im uzmete prava koja su vezana zakonom o radu i kolektivnim ugovorima', kaže Šuker.

'Mi smo uveli sustav ako dva odu, jedan se zapošljava, ali na temelju javnoga natječaja', kaže Kosor. Prije izbora Kukuriku koalicija hvalila se kako vidi 30 milijardi kuna gdje se može uštedjeti, tvrdi Đuro Popijač, a na kraju su se sveli na četiri milijarde uštede.

'Mi smo pronašli četiri, pet milijardi kuna. Zamrzavajući proračun smo učinili znatne uštede. Sada nisam na njihovom mjestu. Kada bi bio, znao bi što bi napravio', odgovara Đuro Popijač, bivši ministar gospodarstva.

A zna Petar Čobanković da poljoprivredi ne bi rezao subvencije. 'Ukoliko bi stvarno došlo do smanjenja potpora za milijardu to je praktički neodrživo', kaže Čobanković. A neodrživi su i minusi koji su, kako tvrdi ministar Tihomir Jakovina, ostali.

'Ja odgovorno kažem da nema minusa. Postoje obveze, ali te obveze su regulirane i one nisu od jučer i to se zna ali to nisu nikakvi kosturi', brani se Čobanković. A znat će se i gdje su uštede, slažu se svi, tek kad se vidi prijedlog proračuna na papiru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene