Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike iz Sabora

Kosor: Slučaj Ferdelji pokazuje kako državna uprava raste bez provjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica HDZ-a Jadranka Kosor ima nove kritike na rad Vlade.

Jadranka Kosor pretpostavlja da će biti dvostruko više državnih dužnosnika koji će neograničeno moći koristiti kreditne kartice, točnije, neograničeno trošiti novac poreznih obveznika. 'Moja Vlada imala je samo ministre i tajnike, bili smo racionalni i odrekli smo se svega nepotrebnog', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Saboru U petak rasprava Pogledajte program nove vlade: Poznata i sva imena ministara, jedno je novo lice Zoran Milanović Nije dugo čekao Milanović potpisao zakon: Sabor će u petak glasati o povjerenju novoj vladi

Osvrnula se i na Nadzorne odbore i zaključila kako nova Vlada u njih vraća politiku. 'To nas vraća nekoliko godina unazad. Mi smo zapošljavali ljude preko natječaja bez obzira na političku orijentaciju, to je bilo snažno antikorupcijsko sredstvo', zaključila je Kosor. Dodala je kako se sada u Nadzorne odbore vraćaju podobni i oni koji su vezani za Kukuriku koaliciju.

Kosor tvrdi kako je kontradiktorna najava da u državnoj upravi neće biti otpuštanja, ali da će biti smanjenja plaća. 'Kako će to učiniti, hoće li onda doći do raskidanja kolektivnih ugovora', zapitala se Kosor.  Lošom smatra i najavu ministra financija Slavka Linića da će rasprodati državnu imovinu, kao što je Croatia osiguranje i druga javna poduzeća. 

'Za odgovor dobio sorry'

Kosor se osvrnula i na slučaj Vladimira Ferdeljija, kojeg je Vlada dan ranije smijenila s mjesta pomoćnika ministra Zlatka Komadine jer je javno kritizirao rad Vlade. Tvrdi kako se po tom slučaju vidi da državna uprava raste bez javnih natječaja i bez  provjera.

'Ferdelji će za nekoliko dana u državnoj službi dobivati plaću po modelu 6 + 6, a koju će plaćati porezni obveznici. Ferdelji je kritizirao i moju Vladu pa se moglo očekivati da će biti kritičan i prema ovoj Vladi. To se dogodilo, a za odgovor je dobio 'sorry'', izjavila je Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene