Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinute mjere opreza

SUD ODLUČIO: Odbijen zahtjev za izručenje Mustača, nastupila apsolutna zastara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer donesena nepravomoćna odluka o izručenju Josipa Perkovića svoju odluku donio je i Županijski sud u Velikoj Gorici u slučaju Zdravka Mustača.

Zdravko Mustač se stigao na sudu u Velikoj Gorici pojavio s novim odvjetnikom - Antom Nobilom! Prije no što je donesena odluka, na pitanje reportera Nove TV Andrije Jarka što očekuje od ročišta, Mustač je kratko odgovorio: 'Ništa. Ništa važno.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačna odluka idući tjedan Istražni sud u Madridu poništio odluku o izručenju Sindičića, traži nadopunu Slika nije dostupna Na povrtaku iz sudnice u zatvor Perković i Mustač imali prometnu nesreću

Ipak, donesena je odluka koju je Mustač čekao odavno, a to je da je sud odbio njegovo izručenje jer je nastupila apsolutna zastara, te su ukinute mjere opreza.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici danas će odlučivati o izručenju Njemačkoj bivšeg šefa jugoslavenske i hrvatske službe državne sigurnosti Zdravka Mustača.

Mustač je po Europskom uhidbenom nalogu uhićen na Novu godinu zajedno s bivšim suradnikom Josipom Perkovićem. Njemačka traži njihovo izručenje zbog sumnje da su povezani s ubojstvom hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Munchenu.

Odobreno Perkovićevo izručenje Njemačkoj; Nobilo: Uložit ćemo žalbu!

Podjetimo, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno odlučeno da Josip Perković može biti izručen Njemačkoj. Vijeće smatra da nije nastupila zastara i da nema razloga da se Perkovića ne izruči Njemačkoj. Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio je da će žalbu na tu odluku uputiti Vrhovnom sudu čim dobije pisano rješenje. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene