Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju iseliti

Sud: Deložacija Vukićevih provedena uspješno, nije bilo proceduralnih pogrešaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao odgovor na medijske napise o obratu u slučaju deložacije obitelji Vukić, Općinski sud u Zadru objavio je danas priopćenje u kojem opovrgava da su se Vukićevi vratili u svoju kuću na 20 dana zbog proceduralnih pogrešaka.

Jučerašnja deložacija obitelji Vukić uspješno je provedena. Ne radi se o proceduralnoj pogrešci suda, kao niti o nalogu sutkinje ili sudskog ovršitelja za povratkom obitelji Vukić, a kako se to moglo sinoć čuti u nekim medijima. Riječ je isključivo o dogovoru ranijih i novog vlasnika, stoji u priopćenju za javnost Općinskoga suda u Zadru.

Obitelji Vukić je u dogovoru s vlasnikom privremeno omogućen pristup kući, a kako bi u roku od 20 dana pronašli rješenje za smještaj svojih pokretnina, koje bi do tada trebali iseliti, također piše u priopćenju za javnost Općinskoga suda u Zadru koje je potpisala glasnogovornica Katarina Zdunić.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

>> Drama u Zadru: Policija deložirala obitelj, a potom ih vratili zbog proceduralne pogreške

Priopćenjem je reagirala i zadarska Policijska uprava. Glasnogovornik Elis Žodan ističe kako su se "jučer u poslijepodnevnim satima u velikom broju medija pojavile netočne informacije i interpretacije događaja kod kojeg su policijski službenici Policijske uprave zadarske pružili pomoć službeniku Općinskog suda u Zadru, te da se na temelju netočnih informacija u medijima stvara slika o dvojbenom postupanju policije čime se javnost dovodi u zabludu".

"Tijekom postupanja grupa građana odbila je zapovijed policijskih službenika i ometala sudski postupak pružanjem pasivnog otpora, radi čega je u prostorije policije privedena 21 osoba. Protiv svih privedenih Prekršajnom sudu u Zadru podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a nakon prekršajnog istraživanja, svi su pušteni iz službenih prostorija, navodi se u priopćenju zadarske policije.

B.a.b.e: Štićene osobe nabavljaju nove automobile da još manje ide i čuju kako žive nepovlašteni

Na slučaj deložacije reagirala je danas priopćenjem Udruga B.a.b.e. ocijenivši da su mjerodavne institucije sramotno zakazale i pokazale nedostatak socijalne osjetljivosti prema zaduženim građanima.

Nakon što je ta obitelj jučer deložirana zbog poreznog duga i hipoteke, iz organizacije za promicanje i zaštitu ženskih ljudskih prava B.a.b.e. poručuju, uz ostalo, kako se "srame jer žive u državi bezdušnosti i nedostatka temeljnog osjećaja solidarnosti i milosrđa prema ljudima". Vrisak djece, padanje u nesvijest, izbacivanje devet članova obitelji na ulicu ne mogu zaokupiti pažnju članova Vlade koji rade tako važan posao i toliko su nezamjenjivi da se ne mogu baviti pojedinačnim ljudskim sudbinama, ocjenjuju iz udruge, te se pitaju gdje je u vrijeme deložacije bila ministrica socijalne politike i mladih kao i ministar unutarnjih poslova.

"Tko je kriv Vukićima što su ne-pametno dizali kredite i nisu bili umreženi u političko-menadžersku mafiju koja je kupovala tvornice za jednu kunu, znala kako se porez zapravo ne mora platiti ako poznaješ ljude koji će ti reći što trebaš činiti, misle elitni i odabrani" koji će, navodi se, sigurno sada "reći da je sve bilo prema zakonu i policija je postupala sukladno zakonskim ovlastima".

Članovi udruge B.a.b.e. smatraju da se to dogodilo Vukićima jer su to ljudi koje se ne poziva na prijeme i koji ne poznaju one koji će ih provesti "kroz zavrzlamu zakonskih propisa". "Glavno je da nam štićene osobe nabavljaju nove automobile. S blindiranima i zatamnjenim staklima. Da još manje", kako navodi udruga B.a.b.e, "vide i čuju kako žive nepovlašteni građani i građanke u Hrvatskoj".(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene