Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi rok za iseljenje

Drama u Zadru: Policija deložirala obitelj, a potom ih vratili zbog proceduralne pogreške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj u kojoj je i troje djece deložirani su iz kuće u Zadru. Interventna policija je uhitila 21 osobu koja je pokušala zaustaviti deložaciju. U poslijepodnevnim satima, obitelj Vukić ipak je vraćena kući.

Obitelj Vukić iz Zadra dobila je rješenje o deložaciji. Iako nisu još pri vrhu liste, vlasti su odlučile da će ih danas udaljiti iz kuće. To su pokušali spriječiti pripadnici građanskih udruga i građani. Policija je pri tom uhitila 21 osobu, a četvero ih je zatražilo liječničku pomoć. Ovrhovitelj je promijenio bravu te deložirana obitelj više ni službeno ne živi ondje. 'Njezina izjava je bila 'kad ćete vi to platiti, vi ste u nekim godinama. Tko će graditi škole i bolnice?' Ja dug priznajem', rekao je Miro Vukić.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

No u poslijepodnevnim satima obrat. Obitelji Vukić je dopušteno da se vrati u svoj dom. Čini se da je ovršitelj napravio proceduralne propuste prilikom same deložacije. Prema pisanju eZadar, ovršitelj nije osigurao prijevoz i smještaj za stvari obitelji Vukić koje su iznesene iz kuće. Doznajemo da obitelj Vukić sada ima rok od 20 dana da mirno iseli iz kuće.

Podsjetimo, agonija obitelji Vukić počela je nakon propasti obiteljskog obrta. Dug Poreznoj upravi uz kamate se popeo na gotovo pola milijuna kuna. 'Ja im to ne mogu vratiti. Nemam od čega. Ne kažem da nisam kriv, sigurno da imam svoju dio krivice. Porez treba plaćati', kazao je Vukić za Dnevnik Nove TV još u ožujku..

Kuća deveteroeročlane obitelji prodana je za 40.000 eura.

>> Tvrtkama se opraštaju dugovi, a ovim ljudima se kuća prodaje na dražbi!

Svjesni su da zakon nije na njihovoj strani, no ogorčeni su sustavom koji je, kažu, na strani velikih. Ja ne znam tko u ovoj državi nije dužan i tko sve ne plaća radnicima plaće, ne plaćaju doprinose godinama. Ne vidim da su ikome nešto uzeli', kazao je za Novu TV u ožujku Vukić.

'Držim da je jako nepravedno što će se firmama otpisivati dugovi. Mislim da je ovakvih naših slučajeva jako puno u Hrvatskoj', dodala je Tina.

Deložacija obitelji zbog 140.000 kuna, a tvrtkama s milijunskim dugom otpis i oprost

Nemoguće je ne primijetiti da dok se obitelj Vukić deložira zbog duga od 140 tisuća kuna, proteklih su se godina nekim hrvatskim tvrtkama otpisivale i opraštale milijarde kuna dugova.

Na nedavno objavljenoj listi poreznih dužnika našle su se mnoge tvrtke koje duguju više od stotinu milijuna. Tim je dužnicima Vlada omogućila razne olakšice za plaćanje duga, od plaćanja na rate, odgode plaćanja ili čak i otpisa duga. Nesumnjivo je da svatko mora platiti svoje dugove, ali ista pravila moraju vrijediti za sve. Ako velikima država omogućava otplatu, to pravilo mora vrijediti i za male. Odnosno, ako se malima oduzima imovina, to treba raditi i velikima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene