Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žestoka svađa

VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

Screenshot
Screenshot Foto: YouTube/Zadarski
Pitanje gradskog vijećnika Daniela Radeta o tome "zašto HDZ štiti pedofile" izazvalo je burnu reakciju u zadarskom Gradskom vijeću, a kada je Radeta izbačen za njim je izašao Joso Nekić. Malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna.

Na sjednici gradskog vijeća u Zadru skoro su se fizički sukobili Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, te vijećnik Daniel Radeta. Uzrok sukoba bio je Radetin govor na Aktualnom satu kada je postavio pitanje "zašto HDZ štiti kriminalce, lopove i pedofile". To je izazvalo burnu reakciju među gradskim vijećnicima pa je krenulo komešanje u HDZ-ovim redovima, piše Zadarski.

"34 godine obnašali ste izvršnu vlast u Zadru, umjesto da štitite interese građana postali ste zaštitno lice kriminalcima, lopovima i pedofilima. Građevinskom i mafijaškom lobiju ste ustupili javni prostor, grade kako hoće, radite im ceste na štetu našeg proračuna. Lopovima i naslinicima dajete prostore u centru grada i adventske kućice, vi ste ti koji plaćate nasilnicima da me napadaju!", kazao je Radeta kojeg je u govoru prekinulo vrijeme, ali se nakon odgovora gradonačelnika Branka Dukića, vratio za govornicu.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Pročitajte i ovo Oleg Butković Nova runda prepucavanja Butković: ''Možda će Milanović na listu ubaciti svog obiteljskog prijatelja - bio bi idealan za Ministarstvo graditeljstva''

"Vi jasno i glasno podržavate pedofile. Jednog vašeg člana HDZ-a su štitili jedan vaš pročelnik i saborski zastupnik, a znali su koje probleme ima. Imam ozbiljan dokaz o tome. Makli ste ga iz ove zgrade da bi završio među djecom, a kad vas mediji pitaju je li vaš član - šutite", govorio je Radeta, ali je glas vijećnika i pročelnika iz klupa bio glasniji.

A onda se Radeta s govornice zaderao: "Tamo su ga stavili Joso Nekić i Rade Šimičević".

"Pička ti materina", dobacio je iz klupe pročelnik Nekić Radeti, piše Zadarski.

Nakon toga je Radeta krenuo zapitkivati predsjedavajućeg Burnu Milina je li čuo što je Nekić rekao, a zbog ponašanja je zaradio treću opomenu pa je izbačen. Dok je Radeta izlazio van, ljutito je krenuo izlaziti i Nekić te se odlučio verbalno obračunati s Radetom.

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća

Zbog nedostatka kvoruma, a uoči točke koja se tiče povećanja cijene otpada zadarske Čistoće, prekinuta je sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. Nakon incidenta između vijećnika Daniela Radete (SDP) i pročelnika UO za odgoj i školstvo Jose Nekića gdje je skoro došlo do fizičkog obračuna, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu. Akcija mladih također je napustila sjednicu Gradskog vijeća, a predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić prekinuo je sjednicu, jer više nije bilo kvoruma. Odlučeno je kako će se nastavak sjednice održati nakon Uskrsa, javlja Zadarski.

Nekić odgovorio na Radetine optužbe

Nakon što je Daniel Radeta pročelnika Josu Nekića i ravnatelja Gimnazije Vladimira Nazora Radu Šimičevića prozvao da su u jednoj zadarskoj osnovnoj školi zaposlili osobu iz HDZ-a za koju su znali da ima pedofilske sklonosti, piše Zadarski, Nekić je rekao: "Mislim da možete razumjeti koliko sam ljut i ogorčen ovakvom situacijom. Mislim da je ispod ljudskog dostojanstva dati takvu izjavu. Mislim da nema nijedne osobe na svijetu koja bi podupirala pedofiliju, naprotiv, prvi sam u medijima izrazio žaljenje u ime grada u svezi nedavnih događanja. S jedne strane ovo je besprizorno privlačenje pozornosti, a s druge neki vijećnici daju podršku Radeti, i to isti vijećnici koji ne mogu zadržati minimum dostojanstva te političke i društvene odgovornosti da o slučaju ne govore u javnosti jer zakon za sve nalaže da su istrage tajne. Ravnatelji škola su potpisali izjave o povjerljivosti da bi zaštitili žrtve, odnosno djecu", rekao je Nekić dodavši da će mu nakon ovoga trebati nekoliko dana da se smiri.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene