Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvorici menadžera

Sud blokirao dio imovine osumnjičenih u slučaju Podravka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imovina četvorice menadžera osumnjičenih za malverzacija pri kupnji dionica Podravke privremeno je blokirana na zahtjev USKOK-a, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku je donio sudac istrage Krešimir Devčić koji zbog tajnosti istrage nije želio govoriti o pojedinostima, odnosno otkriti koju imovinu je blokirao predsjedniku Uprave koprivničke prehrambene tvrtke Zdravku Šestaku, dvojici članova Uprave Saši Romcu i Josipu Pavloviću te suvlasniku varaždinske Fima Grupe Milanu Horvatu. USKOK za sada nije tražio zamrzavanje imovine preostale dvojice osumnjičenika, bivšeg predsjednika Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darka Marinca i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čitanje optužnice 'Polančec bio šef grupe koja je oštetila Podravku' Slika nije dostupna Uz mjeru opreza Slučaj Podravka: Mladinić pušten iz zatvora

>> Pripisivanje imovine na rodbinu Marincu neće pomoći

Do kraja tjedna ponovno će se odlučivati o eventualnom ostanku iza rešetaka osumnjičenih Mediji su još ranije izvijestili da su njih dvojica svu svoju imovinu darovali članovima obitelji. No, po novom Zakonu o kaznenom postupku, u predmetima u nadležnosti USKOK-a moguće je takozvano prošireno oduzimanje imovinske koristi, odnosno zaplijena koja bi se odnosila i na članove obitelji osumnjičenika. Prema pisanju tiska, odlukom suca istrage blokirano je devet nekretnina ali i dionice osumnjičenika koje se tereti da su oštetili Podravku za više od 250 milijuna kuna. Navodno samo dionice Milana Horvata nominalno vrijede više milijuna kuna. U USKOK-u se ne može ništa doznati o njihovim daljnjim potezima u istrazi, no mediji nagađaju da se prikupljaju podaci o bankovnim računima osumnjičenih te da se može očekivati i blokada tih računa.

Sva šestorica osumnjičenih u slučaju Podravka već su gotovo mjesec dana u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprječavanja utvrđivanja tijeka novca te opasnosti da na slobodi nastave s istim ili istovrsnim kaznenim djelima. Do kraja ovog tjedna sudac istrage ponovno će odlučivati o njihovom eventualnom ostanku iza rešetaka. Uhićeni u akciji kodnog naziva ‘Menadžer’ pod istragom su USKOK-a zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti, odnosno raznim novčanim transakcijama nezakonito novcem Podravke pokušala doći do većinskog paketa dionica te prehrambene tvrtke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene