Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Studirati ono što voliš ili što brže donosi posao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro počinju upisi na fakultete. Mnogi studenti odlučit će se i za one koji školuju za suficitarna zanimanja u našem društvu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo EduFest Festival studiranja i studentskog života "Znam da kažu da će Chat GPT sve zamijeniti...": Ova su zanimanja najprivlačnija budućim studentima, jedna skupina hrli u Hrvatsku Katarina Bilonić, Agencija za mobilnost i EU Vrijedno iskustvo Raste interes za studiranjem u inozemstvu, ali i Hrvatska je popularna destinacija među stranim studentima

Upisati fakultet čiji studenti nakon završetka obrazovanja mjesecima, pa i godinama čame na burzi rada, neće obeshrabriti mnoge u njegovu odabiru.

Vojska nezaposlenih mladih ljudi pokazuje kako se obrazovani sustav mora prilagoditi potrebama na tržištu rada. Ali i kod učenika raste interes za traženim zanimanjima u medicini i psihologiji, podaci su to Agencije za znanost i visoko obrazovanje te Instituta za društvena istraživanja.

Istraživanje: Koje fakultete biraju muškarci, a koje žene?

Najveći broj studenata je na polju ekonomije, njih 47.091. Odmah iza njih je 17.219 budućih pravnika, a tek je na trećem mjestu elektrotehnika s 8.284 studenata.

Među nepožljenijima su zanimanja u nekad uspješnim hrvatskim gospodarskim granama - drvnoj industrija, metarulgiji, brodogradnji, tekstilnoj tehnologiji ali i teologiji.

Što vi mislite, treba li studirati ono što voliš ili što brže donosi posao?
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene