454739
454739
454739
454739
454739

ROĐENDANSKE ŽELJE Rektore, sretan ulazak u mirovinu!

  • , 25.10.2016., 11:17
  • Autor:
  • komentara

Na poziv Plenuma studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta pred rektoratom su se okupili studenti koji Damiru Borasu, rektoru zagrebačkog sveučilišta, žele sretan 65. rođendan i brz odlazak u mirovinu.

 
 
 
 
Studenti su rektoru Borasu htjeli uručiti dar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Studenti su rektoru Borasu htjeli uručiti dar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Kako je Plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta nedavno i odlučio, pred rektoratom se u utorak održava rođendanska proslava kojom studenti Damiru Borasu, rektoru Sveučilišta u Zagrebu, poručuju da što prije ode u mirovinu. 

Iako su im podršku dali studenti s Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti, koji će se i pojaviti na proslavi, odnosno prosvjedu, organizatori ne očekuju masovan odaziv. Na početku prosvjeda, u 11 sati, okupilo se svega dvadesetak prosvjednika s prigodnom tortom i čestitkom, no organizatori se ipak nadaju da bi se moglo okupiti stotinjak ljudi.

"S obzirom da je radni dan i da mnogi kolege imaju vježbe i predavanja, ne očekujemo jako veliki odaziv. Međutim, nadamo se da će i to biti dovoljno da rektora Borasa potaknemo na razmišljanje", kaže nam student TTF-a, jedan od organizatora prosvjeda, koji nije htio da objavimo njegovo ime.

Dodao je da zaista vjeruje da će ova akcija utjecati na to hoće li Boras doista u mirovinu. "Vjerujem da će uvidjeti da smo tu, da su oni tu zbog nas i da moraju slušati naše zahtjeve", kaže naš sugovornik.

 

Tortu, čestitku i dar za rektora studenti ipak nisu uručili Borasu, već su ih urudžbirali u rektoratu. Jedna studentica TTF-a, koja se nije htjela predstaviti, rekla je novinarima da su se okupili da vide hoće li se rektor očitovati na zahtjeve Plenuma. "Minimalno što očekujemo je očitovanje", rekla je studentica okupljenim novinarima.

Inače, na TTF-u studenti također traže razrješenje svoje dekanice Sandre Bischof, baš kao što su to donedavno tražili studenti Filozofskog fakulteta. Za razliku od studenata Filozofskog, inicijativa studenata TTF-a nije rezultirala ostavkom dekanice Bischof.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se