Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalio ih i premijer

Evo koji studenti nemaju problema pri traženju posla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme kada je u Hrvatskoj 340.000 nezaposlenih, pravi je uspjeh završiti fakultet koji još tijekom studija jamči posao. Jedan od takvih je studij strojarstva i brodogradnje. A onaj u Zagrebu povodom 94. rođendana posjetio je premijer Zoran Milanović. Pohvalio je međunarodne uspjehe hrvatskih studenata.

Fran Zvonimir Vinc i tim studenata zrakoplovstva s ovim su malim, laganim avionom sudjelovali na svjetskom natjecanju tehničkih fakulteta. Borili su se čiji će ponijeti najteži teret i osvojili 4. mjesto. 'Prvo mjesto su osvojili Nijemci, drugo i treće Kinezi, a mi četvrto, tako da je dosta dobar međunarodni uspjeh. Ja se nadam da će se nešto pokrenuti u Hrvatskoj što se tiče zrakoplovne industrije ili da ću otići van', kazao je Fran.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Studenti strojarstva nemaju velikih problema u traženju posla. Po one najbolje tvrtke same dolaze na fakultet. Ozren Merić je završio prije godinu dana i u roku od tri mjeseca dobio posao u tvrtki koja proizvodi plinske turbine. Sada on vrbuje nove mlade snage. 'Što sam tu učio na faksu i radio trenutno sada to znanje baš i koristim u tvrtci i baš radim na sličnim stvarima, tako da vrlo sam zadovoljan', kazao je.

>> Upija energiju i prenosi je u interijer: Hrvatski studenti grade samoodrživu kuću!

Zadovoljan je studentskim projektima bio i predsjednik vlade Zoran Milanović. Na premijera je dojam ostavila studentska formula s kojom se također natječu na međunarodnim natjecanjima. 'S ponosom ističete da ste od konkurencije od 101. bolida bili 24. Obično je takav pristup u Hrvatskoj izložen ruglu. Što ako niste osvojili ni zlatnu, ni srebrnu ni brončanu medalju? U disciplini u kojoj se prijavilo samo stotinu kandidata to je puno', kazao je Milanović.

Uz inženjerske projekte studenti nađu vremena i za veslanje pa fakultet želi kupiti čamac. Premijer im je na kraju govora poručiio nešto drugo. 'Ovaj brod koji ćete kupiti – sagradite ga'- kazao je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene