Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stisnute šake

Stručnjakinja za komunikaciju: Kolindi agresivnost zapravo ne leži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović, ali i njegova glavna protukandidatkinja više ne vode kampanju u rukavicama. A do izbora je manje od 60 dana. Što znače poruke koje su uputili jedno drugome u posljednja 24 sata i koliko zapravo otkriva njihov govor tijela?

Rivali na nadolazećim predsjedničkim izborima jučer su ima prvi ozbiljniji komunikacijski okršaj. 'Ono što prvo upada u oči su stisnute šake i ruke dignute u zrak. Stisnute šake su jedan prilično agresivan neverbalni znak vrlo oštar', kaže stručnjakinja za komunikaciju profesorica Gabrijela Kišiček.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 1 Komunikacijska stručnjakinja ''Nepredvidljivost je Milanovićeva osnovna karakteristika, a ona stvara nestabilnost njega kao osobe i kao političara'' Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega

Ona smatra da bi predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović uvjerljivije zvučala da je svu snagu usmjerila na verbalni sadržaj, umjesto na pokrete. 'Mislim da je ona zapravo i neverbalnom komunikacijom željela pokazati da je oštra, odlučna, snažna, pa čak i agresivna. Međutim mislim da to njoj zapravo ne leži i da je prilično neprirodno', dodaje prof. Kišiček.

'Kolinda ne može, ne zna i neće, Brkić vidi i nekakve miševe'

'Tu je naravno i jedan auditorij koji je potpuno prijateljski, ona njih ne treba uvjeravati, oni se u potpunosti slažu. I ona je zapravo usmjerena na to da pokaže verbalno i neverbalno svoju snagu, spremnost za borbu, odlučnost i spremnost da pobjedi na izborima', smatra profesorica.

'Ono što predsjednik Josipović svojom mimikom želi pokazati, taj blagi osmijeh je zapravo znak da je vrlo smiren, ležeran, da predsjedničku kandidatkinju ne doživljava kao prijetnju, kao nekoga tko mu može naštetiti. Argumentacijski njezin program komentira dovođenjem do apsurda. To je potpuno usmjereno na diskreditiranje Kolinde Grabar Kitarović kao predsjedničke kandidatkinje', dodaje Kišiček.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene