Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje zbog koma VI

Stručnjaci umiruju: 'Nije velika vjerojatnost od akutnih učinaka C&A cipelica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strogim kontrolama u Europskoj uniji promaknula je vrlo otrovna tvar pronađena ni više ni manje nego u cipelicama za bebe.

Riječ je o kromu VI koji se u obradi kože ne koristi više od 15 godina i zabranjen je u Europskoj uniji. Koncern C&A ispričao se kupcima i s europskog, ali i našeg tržišta povukao 20 tisuća cipelica. Iako je većina kupaca vratila sporne cipelice, stručnjaci smiruju roditelje čije su ih bebe nosile.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Ilustracija otkriven je klorpirifos U voću iz Hrvatske otkriven zabranjeni pesticid opasan za djecu

>> C&A hrvatskim kupcima: Vratite opasne cipelice

'Nije velika vjerojatnost od akutnih učinaka. Od tih nekih bržih učinaka može se pojaviti preosjetljivost. Kožna preosjetljivost, dakle nekakve kožne reakcije. Problem su oni dugotrajni učinci, što se može dogoditi ako se koriste kroz duže vrijeme', rekao je prof. dr. Franjo Plavšić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene