Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rešetali' ga pitanjima

'STRAŠAN SUD' Evo što su europarlamentarci rekli o Mimici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europarlamentarci iskreno su odgovorili kako ih se, na višesatnom ispitivanju, dojmio prvi hrvatski povjerenik u kolegiju Europske komisije Neven Mimica.

Budući hrvatski povjerenik odgovorio je na ukupno 60 pitanja i "dokazao da ima pregled nad cijelim dosjeom i kristalno jasno dao na znanje da će se u svom mandatu fokusirati na ranjive skupine potrošača", rekao je Jorgo Chatzimarkakis, Nijemac iz parlamentarne frakcije koja okuplja europske liberalne stranke, ALDE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrio detalje posla 'Nazove li me premijer Milanović, ja to moram PRIJAVITI' Slika nije dostupna Borba za fotelje Tko će dobiti posao iz snova u EU?

Njemački demokršćanin Andreas Schwab zatražio je da Mimica dodatno precizira svoje stavove oko toga da li zaštita potrošača ima europski ili nacionalni primat, te da li će pokrenuti postupak protiv članica koje krše europske zakone iz te domene, prenosi Euroreport.

>> Mimica pod 'paljbom' EU zastupnika: 90 pitanja za kandidata za europskog povjerenika

„Iako Mimica nije odgovorio na ovo pitanje, ostavio je dojam tolerantnog, ozbiljnog čovjeka, otvorenog za razgovor, i rekao je da će zastupati svoje stavove pred drugim povjerenicima“, dodao je Schwab.

„Bitno je napomenuti da je rekao da su potrošači građani, i da razumije socijalnu dimenziju ovog pitanja“, rekla je Euroreportu Bernardette Vergnaud, potpredsjednica Odbora za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, pred kojim je odgovarao Neven Mimica.

Španjolski socijalist V. L. Garces Ramon rekao je da smatra da je N. Mimica vrlo jasno iznio svoje ciljeve i očekuje da će imati vrlo dobru podršku na plenarnoj sjednici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene