447136
447136
447136
447136
447136

Bandić i Demo: Nakon 11. rujna skrbimo o svim braniteljima u Republici Hrvatskoj

  • , 19.08.2016., 10:30
  • Autor:
  • komentara

BM 365 – Stranke rada i solidarnosti predstavila je programske ciljeve Koalicije za Premijera vezanih za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

 
 
 
 
Koalicija za Premijera (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Koalicija za Premijera (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

'Zagrebački model skrbi o hrvatskim braniteljima koji se u metropoli provodi već 16 godina preslikat ćemo i na čitavu državu. Dokazali smo se da znamo i možemo brinuti i skrbiti za najzaslužnije za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske', glavna je poruka koju su s današnje konferencije za novinare odaslali predsjednik stranke Bandić Milan-Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić i brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić naglasio je kako je Zagreb već 2000. godine imao jasnu viziju politike prema hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što danas živimo u miru u slobodnoj državi.

'Naši branitelji moraju imati prioritet prilikom rješavanja svojih problema i ostvarivanja prava sukladno pozitivnim propisima i zakonima Republike Hrvatske. Zahvalni smo svima njima što su svojom žrtvom doprinijeli da živimo u slobodnoj zemlji', istaknuo je Bandić.

Brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici istaknuo je kako će se zalagati u sastavu nove Vlade RH za unaprjeđenje zakona i propisa kojima se reguliraju prava hrvatskih branitelja.

'Postojeći zakon treba modificirati i mi u Zagrebu imamo već gotov prijedlog novog zakona. Cilj nam je objediniti sva prava branitelja na jednom mjestu i ustrojiti sustav u kojem će se voditi računa i poštovati rokovi upravnih postupaka vezano za stambena zbrinjavanja i ostalih prava hrvatskih branitelja. Stvorit ćemo zakon koji će služiti braniteljima u ostvarivanju njihovih prava i kojeg neće trebati mijenjati kod svake promjene vlasti', rekao je Demo.

Podsjetio je na svoj dosadašnji rad u Hrvatskom saboru kao predsjednik Odbora za hrvatske branitelje na čijem čelu se otvoreno zalagao za poštovanje digniteta hrvatskih branitelja i zaštitu njihovih prava.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici braniteljskih udruga predvođeni HVIDR-om grada Zagreba koji su podržali braniteljsku politiku stranke Bandić Milan- Stranka rada i solidarnosti te iskazali podršku brigadiru Miodragu Demi u na predstojećim parlamentarnim izborima 11. rujna (VLM).

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se