Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija zatražila

Stožer za obranu Rive mora opravdati zakašnjenje prijave skupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski Građanski stožer za obranu Rive svoj skup protiv gay parade nije prijavio u zakonskom roku od pet dana prije održavanja skupa pa do sutra mora predočiti policiji koje osobito opravdane razloge imaju za kašnjenje, doznaje se u splitskoj policiji.

Ako predoči opravdane razloge temeljem kojih svoj mirni prosvjed može prijaviti i u roku kraćem od pet dana Stožer će moći održati prosvjed 9. lipnja, ali ga neće moći održati na Rivi jer je na njoj u isto vrijeme već prijavljen drugi skup, to jest Split pride, i morat će navesti neku drugu adresu, kažu u policiji.

Policija je o tome izvijestila članove Stožera i pisanim zaključkom zatražila obrazloženje prekoračenja zakonskog roka za prijavljivanje skupa, potvrdio je Paško Ugrina iz ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

"Ako se ta građanska inicijativa do sutra popodne ne očituje prijava njihovog skupa će postati neosnovana", rekao je Ugrina.

Po Zakonu o javnom okupljanju, prijava mirnog okupljanja i javnog prosvjeda podnosi se pet dana prije početka održavanja, a iznimno, "iz osobito opravdanih razloga prijavu je dopušteno podnijeti najkasnije 48 sati prije". (Hina)
 

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene