Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ćirilica ni pod koju cijenu'

Stožer traži Matićevu ostavku, on odgovara: Zna se tko sve vodi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru je u četvrtak održan sastanak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Na njemu su sudjelovali predstavnici 95 braniteljskih udruga iz cijele zemlje.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić je kazao kako je na sastanku doneseno nekoliko zaključaka. Prije svega da se Ćirilica se u Vukovaru ne smije uvesti ni pod koju cijenu.

Traže da se Vukovar proglasi mjesto posebnog pijeteta, a najavio je i pokretanje referenduma kojim će tražiti da se izmjeni postotak broja stanovnika nacionalne manjine koji toj manjini garantiraju ustavna prava poput pisma.

>> Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: 'Nećemo rušiti svoj grad koji smo '91. branili!'

Zatražena je i neopoziva ostavka ministra branitelja Predraga Matića jer je, kažu, svojim dosadašnjim radom i obraćanjima u medijima narušio dostojanstvo svakog stradalnika Domovinskog rata.

Osnovano je i kordinacijsko – operativno tijelo
koji ima 44 člana. To je zapravo koalicija branitelja, stradalnika, hranitelja i molitvenika koja će odlučiti o daljnim aktivnostima. Na čelu tog tijela je Tomislav Josić.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 9 Traže maksimalne kazne VIDEO/FOTO Održan prosvjed zbog brutalnog napada: "Presude su smiješne. Oni su istukli Vukovar"

Ne dođe li do skorog dijaloga s Vladom, najavljen je i veliki prosvjed u Zagrebu pod nazivom 'U Vukovaru se branila Hrvatska, u Zagrebu se brani Vukovar', a rečeno je i da će poduzeti sve da Vukovar ne bude gostoljubiv 18. studenoga za političare.

Odgovor ministra branitelja Predraga Matića

Njihove zahtjeve komentirao je ministar Predrag Matić.
'Ja to vidim više kao folklor i kao dio nekakvih zahtjeva onih koji su nezadovoljni. Dvije godine radim najbolje što znam, mislim da sam na ponos najvećeg dijela hrvatskih branitelja. Radi se o jednoj snažnoj političkoj manipulaciji, zna se tko je vodio ovu cijelu priču. Jednostavno mlataraju braniteljima posljednjih 20 godina i koriste ih za svoje prizemne ciljeve i ja vidim da je to tako i zbog toga se ne ljutim na dečke, jer oprosti im Bože, ne znaju što čine', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene