Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niske temperature

Što kad se auto smrzne? Evo nekoliko savjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problema s niskim temperaturama imaju i vozači, posebno oni koji voze dizele. Nerijetko se događa da automobili teško pale ili uopće ne upale. S nekoliko jednostavnih trikova, to se može izbjeći.

Niske temperature smetaju i automobilima. Neugodne zvukove rijetki žele čuti. Uzrok - kristali. I to oni koji dolaze iz parafina.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

'U samim dovodima goriva se stvara parafin kod jako niskih temperatura, on se taloži i jednostavno dotok goriva zatvori, da se ne napravi parafin sve bi bilo u redu', kaže automehaničarka Irena Petir.

Ako se auto zaledi nije kraj svijeta. Jednostavnim trikovima, možete brzo nastaviti vožnju. 'u principu bi trebalo auto ugrijati, znači staviti ga na neko toplo mjesto, promijeniti filter goriva, staviti friško gorivo', kaže nam automehaničarka Irena.

Što se događa s automobilom na minus 20 stupnjeva?

Jedan od načina na koji možete riješiti hladnoću u vašim rezervoarima je da u njega stavite aditiv koji će spriječiti smrzavanje goriva

Vozači benzinaca, sigurni su pri niskim temperaturama. 'Na benzincima samo utječe akumulator i ništa više, ostalo ako ima antifriza, ako je onako kako treba biti barem do minus 20 nema problema s njima', kaže Irena.

Bez obzira na hladnoću, pravilno održavanje može vas spasiti velikih muka, ali i dodatnog neželjenog troška.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene