Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Jutro nakon promjena

Što Jadranka Kosor skriva iza tamnih naočala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutro nakon Sanaderove ostavke i lavine reakcija, nagađanja i špekuliranja zbog čega je do toga došlo i što nas čeka, sada već bivši premijer na posao je stigao odlične volje. No kada je riječ o njegovoj nasljednici drugačiji je slučaj.

Ivo Sanader na Markov trg je stigao u 9 sati. Prije nego što je ušao u zgradu Vlade, sa smiješkom se obratio okupljenim  novinarima i pitao ih jesu li se naspavali. Bivši premijer bio je odlično raspoložen za davanje izjava i fotografiranje, iako je znao da medije u ovom trenutku najviše interesira netko drugi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka Kosor optimistična Upozorenje SDP-u: Padne li Vlada, odlazi i Bajić Slika nije dostupna Premijerka odgovorila Sanaderu 'Snijeg nije pao da pokrije selo, nego da razotkrije tragove'

'Tamne naočale obično su simbol mafije' Radio se, naravno, o Jadranki Kosor. Ona je na Markov trg stigla 20 minuta prije 9 sati. Iako je prije običavala dolaziti u službenom BMW-u s vozačem, danas se Jadranka Kosor pojavila u pratnji dvojice tjelohranitelja koji su se vozili u automoblu iza njezinog. Buduća mandatarka za sastav nove vlade, za razliku od Sanadera, činilo se, nije dobre volje.

Jadranka Kosor još uvijek se nije obratila javnosti

Smiješak se nije nazirao na njezinom licu koje je u stilu Grete Garbo bilo skriveno iza tamnih naočala. Jadranka Kosor novinarima nije željela dati ni jednu izjavu, a u zgradu Vlade ušla je brzim korakom, ne prestajući pričati na mobilni telefon. 'Tamne naočalne obično su simbol mafije, a činjenica da netko ne želi da mu se vide oči, koje su ogledalo duše, govori da ne želi da se vidi pravo stanje stvari. Ovako ispada, ne mora značiti da je, kao da se nešto skriva', rekla je prof. Mirela Španjol Marković, stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju, koja posebno istiće kako ona može govoriti isključivo o dojmu kojeg odvaja od namjere.

Marković Španjol je rekla kako je čudna i činjenica da Jadranka Kosor, od kada je poznato da će ona biti buduća mandatarka za sastav nove vlade, nije dala izjavu i obratila se javnosti. 'Možda još uvijek čeka zeleno svjetlo, odnosno, dozvolu odozgo o tome što smije ili što ne smije reći. No ipak, tko je važniji od hrvatske javnosti', pita se prof. Mirela Marković Španjol.

>> 'Kosor izabrana da bude žrtvovana kad je najteže'

'Izbjegavanje kontakta očima i skrivanje informacija otvara velik prostor za špekulacije koje sa sobom vuku paniku. A sve je i u jučerašnjem potezu Sanadera prepuno mistifikacije koja stvara nepotrebnu napetost. Jučerašnju Sanaderovu mistifikaciju tako danas nastavlja Jadranka Kosor. Kada će netko od Vlade dati jasnu izjavu što se dogodilo i što nas čeka?', rekla je Španjol Marković te se na kraju našalila kako nije ni čudno što Sanader voli mistiku jer je on ipak teatrolog.

Je li HDZ spreman za ženskog vođu?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene