Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto je Kosor izabrana za mandatara?

'Kosor izabrana da bude žrtvovana kad je najteže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davši ostavku na mjesto premijera Sanader je odmah ostavio i nasljednika na tom mjesto, odnosno nasljednicu Jadranku Kosor.

Jadranka Kosor je kroz cijelo vrijeme koje je Sanader bio na čelu HDZ-a bila njegova desna ruka, i s te strane nije čudno da se Sanader odlučio za nju. S druge strane, mnogi se pitaju je li Jadranka Kosor prava osoba za voditi zemlju u ovako teškoj krizi. Politički analitičar Damir Grubiša kaže kako će premijer žrtvovati Jadranku Kosor onda kada bude najteže, isto kao i Ivana Šukera. 'Da je uistinu htio HDZ ostaviti jakim i nekoga tko će ga zamijeniti stavio bi nekoga tehnokrata, nekoga poput Božidara Kalmete. Ovako je jasno da žrtvuje pješaka, a ne kraljicu. Ovo je igra 'va banque', na sve ili ništa. Vidjet ćemo za nekoliko mjeseci je li istina ovo što ja pričam, ali trenutno sam tog mišljenja da će Sanader na kraju prihvatiti kandidaturu za predsjednika države', rekao je Damir Grubiša za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđena optužnica za Planinsku Sanader ide na treće suđenje Slika nije dostupna Kalmeta, Šuker, Thompson... Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi!

>> Sanader podnio ostavku!

>> 'Bilo je za očekivati da će napustiti brod koji tone'

>> 'Sanader će i dalje vladati iz sjene kao gospodar lutaka'

>> 'Sanader otišao jer Hrvatsku nije uveo u EU'

Anđelko Milardović, direktor Centra za politološka istraživanja, također smatra kako Jadranka Kosor nije osoba za ovu krizu u kojoj se nalazimo. 'Ona je dobra u timu, ali kao prvi čovjek čisto sumnjam. Ona je netko tko dobro rješava socijane posljedice. Sada treba netko tko je s ekonomijom 'na ti'. Nemam ništa protiv nje kao osobe, ali se bojim da nema kompetencije koje treba za suočiti se s ovom velikom krizom', rekao je Milardović za Dnevnik.hr

Vjerujete li Sanaderu da se sasvim povlači iz politike?

  • Da
  • Ne
  • Da, pa zašto mu ne bi vjerovala
  • Ne, i dalje će on svime upravljati

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene