Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se

Stižu oblaci s česticama s Islanda: Meteorolog otkrio kad će vulkanska kiša pogoditi naše krajeve

Stižu oblaci s vulkanskim česticama s Islanda
Stižu oblaci s vulkanskim česticama s Islanda Foto: Facebook - Ivan Ristić/Facebook
Meteorolog Ivan Ristić napominje da će naoblaka i kiša, koji su na području Balkana najavljeni za petak, sa sobom nositi i vulkanske čestice.

Vulkanska erupcija na Islandu počela je u srijedu gubiti na intenzitetu, dok se stanovništvo glavnoga grada Reykjavika mirno vraća svakodnevici nakon što je "sila prirode" pokazala svoju moć.

Prema nekim stručnjacima, dim koji je krenuo s Islanda, nošen sjeverozapadnim vjetrom, kreće se prema Poljskoj i Njemačkoj, nakon čega će nastaviti put prema Rusiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snažni naleti vjetra VIDEO Upaljeni alarmi, čekaju najjači udar oluje: Škole zatvorene, otkazana putovanja, a najgore tek dolazi

Međutim, meteorolog Ivan Ristić napominje da će naoblaka i kiša, koji su na području Balkana najavljeni za petak, sa sobom nositi i vulkanske čestice, piše Blic.

"U petak, 22. prosinca, zračna struja spojit će Balkan i Island, u oblacima će osim kiše i snijega biti i vulkanskih čestica, ali na to smo već navikli jer smo imali dosta naleta pijeska iz Sahare", najavljuju meteorolog Ristić na svom profilu na Facebooku.

Kad je riječ o prognozi vremena za vikend, na kopnu će biti promjenjivo oblačno, imat ćemo sunčana razdoblja i ne bi trebalo više biti magle, no u petak i subotu povremeno će padati kiša, a u noći je moguća i susnježica te snijeg, vjerojatnije u Slavoniji i Podravini. Za Badnjak će vrlo vjerojatno posvuda biti suho. Puhat će slab do umjeren vjetar, prvo jugozapadni pa sjeverozapadni, a temperatura će biti viša od prosjeka, ujutro malo iznad nule, a danju oko 10.

Pročitajte i ovo Sarajevo, ilustracija velika zagađenja U Sarajevu na snazi uzbuna: "Stanje je alarmantno"

Na Jadranu će ovih dana biti više sunca. Većinom će biti suho i pretežno sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Samo je lokalno u Dalmaciji u petak moguće malo prolazne kiše. Puhat će umjerena, povremeno i jaka tramontana, a u nedjelju okreće na jugo. Temperatura će ujutro biti oko 8, danju oko 15.

U svakom slučaju, produljeni božićni vikend bit će iznadprosječno topao, promjenjivo oblačan, sa sunčanim razdobljima, ali lokalno i s malo prolazne kiše. Ona je u unutrašnjosti najvjerojatnija u subotu, a na obali u ponedjeljak i utorak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene