Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažni naleti vjetra

VIDEO Upaljeni alarmi, čekaju najjači udar oluje: Škole zatvorene, otkazana putovanja, a najgore tek dolazi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Oluja Pia napravila je kaos u Ujedinjenom Kraljevstvu, naleti vjetra prisilili su škole na zatvaranje, otkazane su neke linije vlakova, a najviše kiše tek bi trebalo pasti.

Oluja Pia prisilila je škole u Ujedinjenom Kraljevstvu na zatvaranje, a vlasti su savjetovale građanima da ne putuju jer se očekuju kašnjenja.

Zbog oluje British Airways prizemljio je dvadesetak domaćih i europskih letova, a deseci tisuća ljudi ostali su bez struje.

Na snazi je i žuto upozorenje za vremenske uvjete diljem Ujedinjenog Kraljevstva, a očekuje se da će sjeverna Škotska biti najteže pogođena.

Upozorenje je na snagu stupilo u srijedu u ponoć te će trajati do 21 sat u četvrtak. Na sjeveru Škotske naleti vjetra bit će jačine do 80 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Vijeće sigurnosti Izrael pod kritikama Vijeće sigurnosti ponovno glasa o rezoluciji u Gazi, stajališta su nepomirljiva: "Nećemo stati dok ne eliminiramo Hamas"

Snažna oluja izazvala je znatne poremećaje diljem UK-a savjetuje se da se ne putuje, škole su zatvorene, a električari su u pripravnosti za slučaj da nestane struje.

Upozorenje također pokriva područja Belfasta, Newcastle upon Tynea i Manchestera, što bi moglo izazvati kaos na prometnicama uoči Božića, piše Sky News

Željeznička tvrtka TransPennine Express (TPE) savjetovala je građanima "da ne putuju" te da odgode svoja putovanja u Edinburgh i iz njega do poslije 15 sati zbog očekivanih naleta vjetrova.

TPE je također naveo da su od ranih jutarnjih sati na snazi ograničenja brzine za vlakove koji voze do i iz škotske prijestolnice te da neće voziti do sjeverozapadne Engleske do poslijepodneva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nasilje u školi Oglasio se uhićeni profesor: "Znam da moram prestati s povremenim pivicama, ali..."

"Naš je prioritet zaštititi naše korisnike i kolege, učinit ćemo sve što možemo kako bismo omogućili ljudima da se kreću u teškim uvjetima", poručila je Kathryn O'Brien, direktorica korisničkog iskustva TPE-a.

"Pozivamo sve koji putuju preko zahvaćenih ruta da planiraju unaprijed, daju dodatno vrijeme, provjeravaju svoje putovanje do zadnje minute i slijede dobivene upute", dodala je.

Na škotskom otoku Shetlandu škole će biti zatvorene, a Met Office predviđa da će naviše kiše pasti u petak. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene