Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba zaziva izbore

Pljušte reakcije na Marićev odlazak: "Ili je na udaru DORH-a ili bježi prije gospodarskog armagedona"

Ministar Zdravko Marić na vlastiti zahtjev odlazi iz Vlade. Reakcije pljušte sa svih strana.

Na iznenadnu vijest da ministar financija Zdravko Marić odlazi iz Vlade premijera Andreja Plenkovića stigle su reakcije oporbe. Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja napisao je na svojoj stranici na Facebooku kako je ovo naznaka "pada" premijera.

"Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije: Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi. Uglavnom, sad je i zadnjem plenkistu u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost! Vrijeme je za nove izbore!" poručio je Grmoja.

Bivša premijerka Jadranka Kosor kratko se oglasila i poručila kako možda ipak nije vrijeme da se uvede euro.

Još jedan saborski zastupnik Mosta, Marin Miletić na Twitteru je napisao kako bi zbog ovog poteza mogli nastupiti novi izbori.

 

 

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na Twitteru je poručila: "Zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala."

 

 

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) također je komentirao Marićevu ostavku.

"Pitam se imaju li 'osobni razlozi' veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a po tom pitanju smo vrlo neozbiljni", kaže Hajduković.

Hrvatski suverenisti također su na svojem službenom profilu na Twitteru objavili vijest o Marićevu odlasku. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene