Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vodena apokalipsa

Nemoć stanovnika Gračaca: "Ovo je predstava, na terenu nije bilo nikoga"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo nalazi se u Gračacu, gdje prati borbu s poplavom. Ondje je razgovarao s mještaninom Zoranom Tomićem.

Kiše i poplave kakve su pogodile Gračac njegovi stanovnici ne pamte. Stanje na terenu ondje prati reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, koji je razgovarao sa stanovnikom Gračaca Zoranom Tomićem.

"Kuća je zadnja u ovoj ulici i trenutačno joj se ne može ni prići. Pretpostavljam da je voda unutra do negdje 50-ak centimetara, kao što je bilo i prije šest mjeseci. Uložili smo novce, sve smo obnovili i što sad? Opet obnavljati", rekao je Tomić.

"Prvi put kad se ovo dogodilo mi smo upozoravali. Svi znamo da su pale velike količine kiša i da je velika količina vode. Postoji rješenje, na koje su se prvi put svi oglušili. Nakon toga nitko nije apsolutno ništa poduzeo", dodao je.

Pročitajte i ovo Obrovac - 9 NOVA OBILNA KIŠA Hrvatska na udaru poplava, grade se zečji nasipi i pune vreće s pijeskom: Civilna zaštita objavila savjete

Zatim je ispričao da je danas do njih došao zadarski župan Božidar Longin i pitao ljude kako bi se problem poplave mogao riješiti.

"Susjed i ja smo predložili i on nas je poslušao. U roku od dva sata došli su teški strojevi i počeli su kopati. U roku od dva sata voda je pala za nekih 25 do 30 centimetara. Da je taj kanal napravljen u siječnju, danas ne bismo ovo imali. Da je napravljen prije mjesec dana, ovo ne bismo imali", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Zračne snimke poplavljenog grada zbog izlijevanja rijeke Zrmanje Obilne oborine Upaljen crveni i narančasti alarm, DHMZ izdao važno upozorenje

Čorkalo ga je zatim pitao je li nakon poplave u 12. mjesecu dobio nekakvu financijsku pomoć od države ili Zadarske županije.

"Ne. Jednostavno, teško je od njih očekivati bilo kakvu pomoć. Možda župan nešto pokuša riješiti, a što se tiče lokalnih vlasti – apsolutno ne", odgovorio je.

"Predstava da se vidi da je netko na terenu"

Reporter ga je pitao i može li kanal koji su bageri danas iskopali biti trajno rješenje za problem poplava.

"Trajno rješenje je upitno. Trebamo čekati da se voda povuče, ali ovo pomaže i voda se povlači. Trebamo čekati koji dan, pa ćemo vidjeti što ćemo", rekao je Tomić.

Pročitajte i ovo Zračne snimke poplavljenog grada zbog izlijevanja rijeke Zrmanje Stanje je ozbiljno FOTOGRAFIJE IZ ZRAKA Pogledajte strašne prizore poplavljenog Obrovca

Također je komentirao tvrdnju da su vatrogasci dali sve od sebe.

"Svi kažu da su dali sve od sebe. Ne znam iz kojeg razloga rade agregati. Ovo je predstava da se, kad mediji dođu, vidi da je netko na terenu. Na terenu nije bio nitko. Ja sam jučer u pet popodne sam napustio kuću, bez ičije pomoći", istaknuo je.

"Tu gdje ja stojim bio je metar vode. Voda je brzo nadvila. Isti scenarij se dogodio kao i prošli put", rekao je Tomić na kraju razgovora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene