442073
442073
442073
442073
442073

ZASTOJI U PROMETU Prometna nesreća na A1, na Jadranskoj magistrali požar na automobilu

  • , 02.07.2016., 10:45
  • Autor:
  • komentara

O stanju na cestama izvjestio je Hrvatski autoklub.

 
 
 
 
Gužve na cestama, arhiva (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Gužve na cestama, arhiva (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Na autocesti A1 na 52. km, prije čvora Novigrad u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća zbog koje je kratko došlo do zastoja u prometu. Kako doznajemo, nema teže ozlijeđenih, a promet se polako normalizira.

Između Splita i Omiša na dionici Jadranske magistrale (DC8) u mjestu Krilo Jesenice došlo je do požara na osobnom vozilu, a iako policija napominje kako većih zastoja nema, savjetuju sve vozače da prilagode brzinu.

Kako doznajemo iz PU splitsko - dalmatinske, do zapaljenja je došlo zbog tehničkog kvara na osobnom automobilu.

ZASTOJI I KOLONE

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone vozila su:

na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina te između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora;
na mostu Krk u smjeru kopna;
na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku;
na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima.

Na naplatnoj postaji Lučko, na ulazu na autocestu, nema dužih čekanja. Pojačan je promet i između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga.

Pojačan promet

 

Pojačan je promet na A2 Zagreb-Macelj; A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke; A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka; Istarskom ipsilonu; zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko; na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali; Krčkom mostu u oba smjera; na cestama u Istri, te na prilazima turističkih središta na obali.

 

Zbog toga se na pojedinim dionicama autocesta formiraju kolone vozila, osobito u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. 

Na A7 na naplatnim postajama Rupa u smjeru GP Rupa kolona je 500 m, a u smjeru Zagreba 200 m.

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je 3 km; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke jedan km te na mostu Krk u smjeru kopna. Prvog srpanjskoj vikenda gužve su i na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima osobito Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

 

Gužve i na graničnim prijelazima

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - izlazak: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo; ulazak: Bregana, Aržano, Zaton Doli, Gornji Brgat, Vinjani Donji i Metković; oba smjera: Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa. Na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 500 m.

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Macelj osobito je pojačan ulazak u Republiku Hrvatsku. Čekanja su od 30 minuta do 2 sata.

Pojačan je izlazak teretnih i osobnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Kolona je osobnih vozila je oko 2 km, a teretnih oko 1 km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pojačan priljev vozila i moguća čekanja na ukrcaj očekuju se tijekom dana u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Zabrana prometovanja

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas, 2. srpnja, do 14 sati i u nedjelju, 3. srpnja od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali. Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Danas, 2. srpnja, od 09:00 do 18:00 sati zbog automobilističkog natjecanja " Autoslalom- 3. nagrada Generalskog Stola 2016." bit će zatvorena županijska cesta Karlovac-Barilović-Generalski Stol na dijelu od mosta na rijeci Mrežnici u Kejićima u dužini od 1,5 km u smjeru Perjasice.

Dvosmjerno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec);
DC2 Podravska magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok "Billa"). Obilazak za teretna vozila je: G. Polje-Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama.
DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto.
D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.07);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju. (HAK/M.G.)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se