Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto u Hrvatskoj

Srbe na Jadran pozivamo na ekavici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tako lepa, a tako blizu', reklamni je slogan koji s jumbo plakata poziva Srbe da ovoga ljeta odmor provedu na hrvatskom Jadranu. Je li istočnim susjedima Hrvatska uistinu jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija?

Sloganima na ekavici ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica nastoje spasiti nadolazeću sezonu. 'Logično je ako se obraćamo nekom tamo da idemo na njihovom jeziku. Bilo je jedino pitanje hoćemo li ići na ćirilici ili latinici', rekao je Igor Mladinović, kreativni direktor McCann Erikson.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60

Da je svaki euro dobro došao smatraju i u Zagrebu, ali zbog nedavne prošlosti neki još uvijek na Jadranu nisu spremni slušati ekavicu. Srbima je hrvatska obala izrazito privlačna destinacija. Ali, mnogima će naše primorje ostati tek lijepo sjećanje na neka prošla vremena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene