Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon višesatnog sastanka

Splitski Uzor proglašava stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višesatnog sastanka sindikata i uprave splitskog Uzora odlučeno je da će se proglasiti stečaj i osnovati nova tvrtka koja će polovicu radnica poslati na Zavod za zapošljavanje.

Od ranog jutra u zgradi splitskog Uzora Bruno Orešar je vijećao sa sindikatom i Upravom oko sudbine te tekstilne tvrtke. Orešar je poslije novinarima otkrio kako će se osnovati nova tvrtka pod nazivom Kopča Uzor čiji će direktor, pretpostavlja se, biti dosadašnji direktor Uzora Ivan Grbić.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Bruno Orešar o napadu na Braču: Nije me nitko udario, ali bilo je svađe

>> Splitski slučaj Kamensko: Propada tvornica Uzor

Od stotinjak radnica koliko ih je trenutno zaposleno u Uzoru njih 45 ostat će u novoj tvrtki dok će ostale rješenje potražiti na Zavodu za zapošljavanje. Također, iako su prije neki dan radnice najavljivale kako će same pokrenuti stečaj, za to neće biti potrebe jer će stečaj proglasiti nadzorni Odbor Uzora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene